Forsiden Sport Ada Hegerberg kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller av BBC

Ada Hegerberg kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller av BBC

-

Da BBC skulle kåre verdens beste kvinnelige fotballspiller var det ingen andre enn Ada Hegerberg som stakk av med prisen. 

Også i desember, da franske France Football delte ut gullballen, ble nordmannen kåret til verdens beste.

Og det er ikke så rart. Ada Hegerberg har vært totalt dominerende innenfor kvinnefotballen det siste året, og toppet det hele da hun scoret hat trick for Lyon i Champions league-finalen.

Prisen, som Hegerbeg også vant i 2017, er stemt frem av mennesker over hele verden.

– Det er en berg-og-dal-bane av følelser. Det er fantastisk, sier Hegerberg til BBC.

Videre forteller hun at det er en stor ære for henne å få utmerkelsen for andre gang.

Gir meg en stemme

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ada Stolsmo Hegerberg (@ahegerberg) on


Hegerberg som etterhvert begynner å få et velfylt pokalskap sier i følge TV 2 at alle prisene gir henne en stemme, som hun håper å kunne bruke til å bringe kvinnefotballen fremover.

– Å vinne alle disse trofeene og all denne suksessen gir meg en stemme. Det handler ikke om meg. Det har aldri handlet om meg. Det handler om føre til en endring i sporten. Det burde motivere mange andre også. Når vi alle står sammen for å bringe sporten i riktig retning, vil vi være sterke, sier Hegerberg.

Vi gratulerer så mye! Det er egentlig helt vilt å tenke på; Norge har verdens beste fotballspiller! 

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .