For to år siden fikk TV-kjendis Adam Schjølberg vite at han hadde en svulst i hodet. Det ble et vendepunkt i livet hans.

Svulsten var stor, men heldigvis godartet. Den satt ikke i hjernen, men i selve hodet, bak kinnbeinet. Det forteller Adam i TV2-serien Påskereisen. Adam Schjølberg er kanskje best kjent fra programmer som «Homsepatruljen» og «Sofa».

Adam måtte gjennom en seks timers lang operasjon, men valgte ikke å si noe til familien.

«Som vanlig skulle jeg takle dette selv og fikse dette selv. Jeg sa ikke en gang ifra til foreldrene mine da jeg skulle opereres. Jeg visste at de skulle på en ferie. Jeg sa til vennene mine at de ikke trengte å hente meg, jeg kunne komme hjem selv», sier han i programmet.

Bestevennen stilte opp

Men da Adam våknet etter operasjonen, satt bestevennen, «Skal vi danse»-dommeren og «Sofa»-kollega Tore Petterson på sengekanten.

LES OGSÅ
Natasha fra Sverige vil ha verdens største rumpe - Spiser 6 kilo Nutella hver måned

«Jeg husker jeg tenkte at jeg ikke ba ham om å komme. Da tenkte jeg: «Jeg tror han er glad i meg». I det sekundet jeg tenkte den tanken, ble jeg skikkelig irritert på meg selv», sier Adam.

Ble en oppvekker

De to kollegaene har vært venner i over 15 år. Men det skulle altså en svulst i hodet til for at Adam skulle skjønne at vennen ønsket å hjelpe ham. Adam forstod også at han hele livet hadde hatt problemer med å ta imot hjelp.

«Da tenkte jeg at nå må dette snu, jeg gidder ikke leve dette livet alene», sier Adam i Påskereisen.

Han forteller videre at svulsten, smertefull som den var, ble oppvekkeren han trengte.

«Livet mitt har nok sagt det til meg mange ganger, at jeg var på feil sti. Da får vi smelle til med en svulst inn i hodet på deg, så får du det inn med teskje. Det var nesten som det var en billett ut», sier han.

Adam forteller at han fortsatt sliter med å ta imot hjelp fra andre, men at han jobber med saken og at han er på rett vei.

LES OGSÅ
Dronning Sonja står stødig i stormen - stråler på nye bilder