Hjem Kjendisnytt Adelina Ibishi og Tarjei Strøm skal lede det tradisjonsrike NRK-programmet

Adelina Ibishi og Tarjei Strøm skal lede det tradisjonsrike NRK-programmet

TV-aksjonen 2023 skal ledes av Adelina Ibishi og Tarjei Strøm og for første gang sendes fra Bergen.

Tarjei Strøm og Adelina Ibishi er vertskap for TV-sendinga som i år sendes fra spissen i Grieghallen.  
Søndag 22. oktober vil ca. 100.000 bøssebærere banke på dører rundt om i Norge. Inntektene går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt.  
 
– Jeg har selv gått med bøsse utallige ganger og kan fremdeles kjenne på spenningen rundt det å stå utenfor en dør og vente på hvem som åpner og hva de vil gi. Så da jeg ble spurt om å være programleder for årets aksjon, svarte jeg det raskeste «ja» jeg noen gang har svart, forteller Tarjei Strøm.  

Sender fra hele landet

Den tre timer lange sendinga vil ha mange direkteinnslag fra hele landet og fra P3-aksjonen i Trondheim og Redd Barnas hus på Hasle i Oslo.  
 
– Jeg gleder meg til å være rundt omkring i kriker og kroker av landet via fantastisk flinke reportere og til å se hva slags sprell folk har gjort for å samle inn penger, og ikke minst til å kjenne litt håp gjennom å se folk gi det de kan, til tross for både ruskevær og renteøkninger, sier Ibishi.  
 
Hun har lang fartstid som programleder på radio, TV-sending blir derimot noe litt nytt og skummelt. Men det er uansett ikke det hun tenker mest på.  

– Jeg synes det er veldig givende å få lov til å jobbe med prosjekter som oppleves større enn en selv, og forhåpentligvis kan gi oss alle litt håp. Derfor synes jeg det er stas å få være programleder for noe så fint som TV-aksjonen, sier hun.  

Dette går pengene til

Det har aldri vært så mange barn på flukt som akkurat nå, og hvert sjette barn i verden vokser opp i krig og konflikt. Pengene fra årets TV-aksjon skal fordeles mellom Redd Barna-prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge. I Norge skal de innsamlede pengene brukes til Redd Barnas arbeid for barn som har flyktet fra krig og konflikt. 
 
Programlederne er nå godt i gang med forberedelsene, der de blant annet lærer om Redd Barnas arbeid.  

Treffer pappahjertet

– Jeg har selv hatt det som føles som verdens tryggeste og fineste barndom, og er trebarnsfar til trygge og gode barn. Det at langt fra alle har, eller har hatt det slik, er utrolig vondt å tenke på. Dette er en sak som treffer meg midt i pappahjertet, sier Strøm og fortsetter: 
 
– Saken er kjempeviktig, og noe som jeg tenker mye på. Jeg håper vi kan samle oss som den deilige dugnads-nasjonen vi er, og bidra som bare det. Så håper jeg at vi kan levere tidenes TV-sending som speiler både viktig sak og deilig dugnadsånd – hjelpe meg som jeg gleder meg nå! 
 
Årets TV-aksjon sendes klokka 19:50 til 21.00 og fra 21:10 til 23:00 på NRK1 og NRK TV. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com