onsdag, september 23, 2020

Advarer mot ny Netflix-svindel

Mest lest nå

Svindlerne finner stadig nye måter å lure folk for penger på. Sist ute, er en SMS fra Netflix, der de ber deg oppdatere betalingsinformasjonen din.

Nina Magnussen mottok en SMS fra Netflix der det stod at kontoen hennes var sperret, og at de ikke kunne behandle den siste betalingen hennes. Nederst i SMS-en var det en link hun skulle trykke på for å oppdatere betalingsopplysningene.

«Først trodde jeg egentlig at det stemte», sier Nina til VG.


«Så jeg prøvde å logge inn på Netflix med mitt telefonnummer, og kom på at jeg ikke har det tilknyttet, siden jeg bruker samme konto som flere i familien. Da skjønte jeg at det kanskje var svindel, og at jeg ikke skulle åpne linken», sier hun videre.

Foto: Privat

Skjønte at det var svindel

Heldigvis skjønte Nina at SMS-en var et forsøk på svindel. Men hun tenker at mange andre lett kan la seg lure.

«Jeg tenker at for eksempel mamma er en som ville åpnet og endret betalingsinfo, fordi hun ikke er like skeptisk, og anser Netflix som pålitelig. Derfor er det viktig å få delt dette hvis flere har fått samme SMS», sier hun.

LES OGSÅ: Telefonsvindleren sa at datamaskinen hennes hadde virus. Svaret hennes tok tyren ved hornene

Foto: Privat

Er ikke første gang

Netflix forteller at de tar sikkerheten til sine medlemmers kontoer seriøst, og at de har en rekke proaktive tiltak for å oppdage falsk aktivitet. Det er ikke første gang strømmetjenesten blir brukt i svindelforsøk.

«Dessverre er phishing-svindler vanlige på internett, og retter seg mot populære merkevarer som Netflix og andre selskaper med store kundebaser for å lure brukere til å gi ut personlig informasjon», sier Sondre Ronander i Netflixs kommunikasjonsselskap Släger.

Bytt passord!

Sondre oppfordrer alle som vil unngå å gå på svindelforsøk om å lese mer på nettsiden deres eller kontakte kundeservice. Og har du mistanke om at du kan ha blitt svindlet, er det bare en ting å gjøre: Bytt passord!

LES OGSÅ: Politiet advarer: Svindler eldre damer over telefonen. Slik gjør de det

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter