Hjem Forskning Advarer mot populær neglelakk: Kan gi livslang allergi

Advarer mot populær neglelakk: Kan gi livslang allergi

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Gel-neglelakk er i vinden som aldri før. Men nå rykker det danske Forbrukerrådet Tænk ut og advarer mot at det populære beauty-produktet inneholder allergifremkallende stoffer. 

Bare én dråpe gel-neglelak på huden kan gi livslang allergi. Det sier senterleder for Videnscenter for Allergi på Gentofte Hospital, Jeanne Duus, til dansk TV 2.

Duus forklarer at det har vært en 10 til 20-dobling på kun én hudavdeling siden 2010 på grunn av gellakk. 

– Du trenger bare å ha en dråpe av lakken på huden og du kan bli allergisk. Det er skikkelig tøft. Og når du først har fått allergien, blir du aldri kvitt den igjen, sier Duus. 

Det danske forbrukerrådet har undersøkt en rekke gellak-produkter, som er den type neglelakk som som er den typen neglelakk som herdes under en UV-lampe. Gel-lakk er et populært skjønnhetsprodukt, og mange legger denne lakken selv. 

Forbrukerrådet Tænk skriver ifølge TV 2 i en pressemelding at de «i utgangspunktet ikke kan anbefale gellakk». Den inneholder de allergifremkallende stoffene akrylater.

– Vi så ganske mye rot i deklarasjonen av ingredienser i gellakkene. Og så inneholder de stort sett alle akrylater, og dette er allergifremkallende, sier prosjektleder ved Forbrukerrådet Tænks kjemiavdeling Stine Müller

Kemiluppen er en app der forbrukere kan skanne strekkoden på et produkt og se om det inneholder for eksempel allergifremkallende stoffer.

I en gransking av 70 gellakkprodukter fant Forbrukerrådet mye rot med innholdsdeklarasjoner. Ingredienslistene på produktene var i stor grad feil, og Forbrukerrådet konkluderte med at det ikke var noen gode valg.

– Vi synes det er vanskelig å bedømme produktene ut fra deklarasjonen, derfor har vi fjernet gellakkene fra appen, sier Stine Müller.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com