Hjem Nyheter Advarer mot robotgressklippere – dreper pinnsvin. Dette må du tenke på

Advarer mot robotgressklippere – dreper pinnsvin. Dette må du tenke på

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Robotgressklipperen er en fantastisk oppfinnelse som gjør at vi slipper å klippe plenen. Men den er også en drapsmaskin for våre små, piggete venner. Organisasjonen Pinnsvinhjelpen oppfordrer folk til å ta hensyn.

«Når ungene deres kommer, er det et mareritt. Da tar bare klipperne og moser dem. Det blir rett og slett fort en del skalperingsulykker, og i verste fall blir de så skadet at de må avlives», sier Ingrid Fosse, leder i Pinnsvinhjelpen til Nettavisen.

For mens robotgressklipperne bare øker i popularitet, går det hardt ut over pinnsvinene som bor i hagene våre.

La klipperen kun gå på dagtid

«Pinnsvin er mest aktive på nattestid, gjerne fra 17-18-tiden og til tidlig på morgenen. Så om man har klipperen gående da, kan den bare klippe over pinnsvinet», forteller Ingrid Fosse og legger til at et lite pinnsvin ikke er nok motstand til at de fleste robotgressklippere stopper.

Robotgressklipper

Robotgressklipperen må ikke gå på natten. Foto: Pixabay

Hun anbefaler at man kun lar robotklipperen gå mellom klokka 12 og 15. Det minsker sannsynligheten for å skade pinnsvin drastisk. Hun oppfordrer også alle hageeiere til å ta en grundig kikk i hagen for å sjekke om man har pinnsvin der, før man setter ut robotgressklipperen.

Sjekk hagen din for pinnsvin

«Om man ser man har pinnsvin i hagen må man gjerne sette ut mat og vann. En skål med vann gjør to ting; både er det vann til dyrene i området, men det fungerer også ypperlig som et hyggelig fuglebad. Om du har litt tørr kattemat liggende, gjør det utmerket nytten som pinnsvin-mat», sier hun.

Pinnsvin

Sett gjerne mat ut til pinnsvinene. Foto: Pixabay

Ifølge nettavisen, er pinnsvin allerede veldig utsatte dyr, med stadig mindre habitat på grunn av avskoging og anleggelse av veier. Andre steder har den konkurranse som insekteter, og blir truet av dyr som rev og grevling.

Du har plikt til å hjelpe

Om ulykken først er ute, har lederen for Pinnsvinhjelpen et klart budskap:

«Ring enten oss eller få tak i en veterinær. Hjelpepliktloven innbefatter deg, meg og veterinærer til å hjelpe skadede dyr», sier hun.

Del gjerne videre med andre hageeiere! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com