Barn som går i barnehage eller på skole er naturlig nok utsatt for en rekke sykdommer.

Selv om barn stort sett vaksineres mot de farligste sykdommene, er det en meget smittsom sykdom som mange ikke tenker på.

Littlethings advarer mot hånd-, fot- og munnsykdom som er ekstremt smittsom.

Denne sykdommen er en virusinfeksjon. Den smitter gjennom kroppsvæsker som snørr, avføring eller spytt. Når man har blitt smittet, går det som regel mellom to til syv dager før sykdommen bryter ut. Det kan man se etter er blemmer på føtter, i munnen eller på hendene.

Det er også et klassisk tegn at barna føler seg generelt dårlig, spiser lite og har vondt i halsen. Dette har sin bakgrunn i i at sykdommen medfører små blemmer i svelget.

Man kan se disse blemmene bakerst på tungen.

Det finnes ingen behandling mot infeksjonen. Vanligvis forsvinner den av seg selv etter en ukes tid. Det hender at barna får feber mens de har sykdommen, men denne pleier bare å vare i 2-4 dager.

Dersom man har hatt sykdommen så vil man være immun resten av livet. Sykdommen danner nemlig antistoffer i kroppen, akkurat som røde hunder.

Det er viktig å huske på at dersom barnet ditt kommer hjem med sykdommen, er det lett for at også resten av familien blir smittet.

LES OGSÅ
Dette enkle trikset skal kunne lindre migrene

Det er viktig å påpekte at sykdommen ikke er farlig, men ubehagelig. For å unngå å bli smittet av sykdommen bør man være påpasselig med håndsprit etter bleieskift og ellers ha god hygiene når man er i kontakt med barnets kroppsvæsker.

Man bør være obs på symptomene, slik at man raskt avdekker at barnet ditt har blitt smittet av denne sykdommen, og slik sett kan unngå å bli smittet selv.