Hjem Helse Derfor skal du ikke ta med telefonen på do

Derfor skal du ikke ta med telefonen på do

Uansett hva man sier, er det mange av oss som gjør det.  Vi tar telefonen med oss på toalettet.

Dette er ingen god ide, av helsemessige årsaker, i følge doktor Sarah Jarvis:

«Denne uvanen kan forårsake alvorlige helseproblem. Det kan forårsake alvorlig forstoppelse og hemoroider når en ikke kan la telefonen ligge»

Mange av oss klarer ikke å legge telefonen fra oss, ikke en gang på toalettet. Den er vanskelig å unnvære, selv når man gjør sitt fornødne.

Undersøkelser fra Storbritannia viser at 57% av alle briter av og til bruker telefonen når de sitter på «potta», 8 % gjør det alltid! Undersøkelser, utført av Yougive fra Danmark, viser at 81% av de mellom 18-34 tar med telefonen minst en gang i uka når de skal på do.

Problemet med å ta med telefonen er, først og fremst, at en ikke sitter i rett stilling og at en bruker for lang tid på toalettbesøket. Oppfordringen fra legene er altså at du bør la telefonen ligge og gjøre det du kom for på rett måte for å unngå problemer.

Foto: Pixabay

I tillegg tar en med seg tarmbakterier fra toalettet videre til andre steder i omgivelsene. Det britiske forbrukernettstedet Which har undersøkt hvor mye bakterier som befinner seg på smarttelefoner ved å få en mikrobiolog til å teste 30 smarttelefoner og 30 nettbrett for bakterier.

Resultatene var klare: De fant på det meste 140 enheter av bakterien gule stafylokokker på telefonene de undersøkte, og 600 enheter av den samme bakterien på et av nettbrettene.

Gule stafylokokker er en smittsom bakterie som kan forårsake alvorlige og potensielt livstruende infeksjoner.

Dersom du blir utsatt for mellom 20 og 10.000 enheter av den farlige bakterien er det en risiko for å bli smittet.

Oppfordringen til deg som tar med telefonen når du skal på toalettet blir derfor å la den ligge. Det er det beste, både for deg, og dine omgivelser.

Del gjerne med en som tar med seg telefonen der den ikke bør være.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com