Det er ikke måte på hvor mange metoder det finnes for å lure uskyldige mennesker til å gi fra seg personalia som kan misbrukes. Denne metoden er en av de frekkeste vi har hørt om så langt.

Du opplever sikkert at telefonen ringer fra utenlandske telefonnummer i ny og ne. Vårt beste tips er å aldri svare på disse telefonene, så lenge du ikke kjenner noen i det gjeldende landet som skulle ha en grunn til å ringe deg.

De fleste av oss har hørt om eller opplevd de såkalte «Microsoft svindlerne». Mennesker som utgir seg som representanter fra Microsoft og som prøver å få deg til å slå på PC`en for så å lure deg inn på usikre sider hvor de kan tappe all personalia om deg.

Men det er ikke bare denne svindelen som herjer på telefonfronten om dagen.

Hører du meg?

Dersom du skulle motta en telefon hvor vedkommende spør: «Hører du meg?», må du for all del ikke svare ja. Sannsynligvis er dette svindlere som skal lure deg. Legg på!

Svindlere tar stadig i bruk nye metoder. Foto: Pixabay

Svindelmetoden startet i USA og har videre spredt seg til Canada, Tyskland og andre land i Europa.

Svindlerne tar opptak av samtalen med deg og hele målet deres er å få deg til å si «ja».

Stemmesignatur

Hva skal de med ditt muntlige «ja» da? ABC melder at svindlerne kan bruke dette som en stemmesignatur. De kan dermed inngå avtaler på dine vegne, hvor de bruker ditt muntlige samtykke, uten at du har en anelse om hva som skjer!

ABC har publisert noen tips om hva man kan gjøre for å unngå å gå i fellen til svindlerne:

– Ikke ta telefonen når ukjente nummer ringer. Om det er noe viktig, vil den som ringer legge igjen en beskjed. Vær ekstra varsom med nummer fra utlandet.

– Dersom du tar telefonen og oppringeren ber deg om å slå inn spesielle koder på telefonen din, styr unna!

– Dersom du blir mistenksom eller avdekker at du snakker med en svindler; skriv ned nummeret og rapporter det til politiet. Blokker nummeret på telefonen din.

Se et nyhetsinnslag om svindelmetoden nedenfor, og DEL denne informasjonen med venner og familie på Facebook!