Hjem Historier fra livet Ærlig butikkeier ringer kunde for å fortelle henne at hun kastet en million

Ærlig butikkeier ringer kunde for å fortelle henne at hun kastet en million

Lea Rose Fiega i Massachusetts holdt på å gå glipp av en millon dollar da hun kastet et skrapelodd i butikken til Abhi Shah.

Heldigvis var butikkeieren observant, og la merke til at hun skrapeloddet hun kastet ikke var ferdig skrapet. Shah skrapet loddet ferdig for henne.

Les også: Naboene klagde på bråk fra leiligheten mens mannen var på jobb. Så satte han opp et kamera

Den 30 år gamle butikkeieren i Southwick, Massachusetts vurderte først å kjøpe en Tesla, et hus eller en annen butikk.

Men Shah og foreldrene hans, som også jobber i den lille nærbutikken, endte opp med en annen beslutning: De ga vinnerloddet tilbake til kunden de hadde hatt i mange år. Hun trodde det var et taperlodd og hadde bare kastet det.

– Vi hadde blandede følelser, forteller Shah til The Washington Post

– Vi sov ikke på to netter, men jeg vet ikke hva som skjedde. Samvittigheten min sa til meg at «dette er ikke riktig. Du vet hvem den personen er. Du bør gi den loddet tilbake til henne». Og det var akkurat det jeg gjorde, forteller han til avisa.

LES OGSÅ: Bulldog er på diett og får ikke mer mat – 20 millioner har sett den hysteriske reaksjonen

Fiega som arbeider rett i nærheten av Lucky Stop-butikken har vært fast kunde i siden Shah kjøpte den for fem år siden. Vinnerloddet ble kjøpt av Shas mor, Aruna, i mars.

– Det var lunsjpausen min og jeg hadde det travelt, så jeg skrapet veldig raskt og så på det. Det så ikke ut som et vinnerlodd, så jeg ga det til dem slik at de kunne kaste loddet for meg, forteller hun ifølge Washington Post til Associated Press.

Når realitetene demret for Shah og foreldrene visste de godt at loddet ble kjøpt av Fiega, selv om hun kastet det. Om de hevet gevinsten ville ikke hun visst noe om det. De ringte slektninger i India, og Shahs bestemor mente de skulle gjøre det de hele tiden hadde følt var det riktige å gjøre: Gi loddet tilbake til Fiega.

Da hun ikke dukket opp i butikken, kjørte Shah til kontoret hennes. Fiega trodde hun hadde glemt å betale for noe, men Shah insisterte på at det var noe som ville forandre livet hennes og at hun måtte bli med til butikken: Her ventet familien på henne og overleverte vinnerloddet.

Tags:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com