Hjem Historier fra livet Ærligheten til den hjemløse mannen skaffet han et godt liv – og gir muligheter til mange unge hjemløse i fremtiden

Ærligheten til den hjemløse mannen skaffet han et godt liv – og gir muligheter til mange unge hjemløse i fremtiden

Den hjemløse mannen fant sjekken som var skrevet ut til eiendomsmegleren. Den var på 10 000 dollar, altså litt mer enn 100 000 kroner.

Elmer Alvarez, som har vært rusfri i litt mer enn tre år, har lovet seg selv å få skikk på livet sitt. Han var fortsatt hjemløs, så om noen kunne hatt god bruk for 100 000 kroner så er det han. Men han bestemte seg for å spore opp personen sjekken var skrevet ut til.

Alvarez sier til CBS News at det aldri falt ham inn å heve sjekken selv, noe han enkelt kunne ha gjort.

På sjekken sto det nemlig at pengene tilhørte Roberta Hoskie. Hun har bygget seg opp som en suksessfull eiendomsmegler i New Haven, i den amerikanske delstaten Connecticut.

Da Alvarez henvendte seg og fortalte hva det gjaldt hadde hun ventet å få sjekken tilbake av en nybarbert fyr i dress og slips. I stedet møtte hun uteliggeren Elmer Alvarez.

– Det knuste alle stereotypier sier Hoskie til CBS News.

I seg selv er det en fantastisk historie. Men enda mer utrolig er det som har skjedd etter de to møttes første gang.

I dag har Roberta Hoskie suksess som eiendomsmegler. Men hun har også vært hjemløs.

– Jeg vet akkurat hva det er og ingen fortjener å leve som det. Jeg husker akkurat hvordan det var å overnatte i midlertidige sovesaler, sier hun.

Før Roberta Huskie bygget opp millionforetaket sitt var hun hjemløs tenåringsmor. For å komme dit hun er i dag har hun jobbet beinhardt. Og nå har hun gitt Elmer sjansen til å lykkes: Hun skaffet han et hjem og betalte husleie for han de første sju månedene, mens han tok utdanning innen eiendom.

I dag er han Robertas assistent, og de to planlegger også å bygge en bolig som kan være en midlertidig løsning for unge hjemløse mens de stabler livene sine på beina.

Nedenfor kan du se et nyhetsinnslag om historien:

LES OGSÅ: Fattig kvinne fant 150.000 kroner i kontanter på bakken – returnerte pengene til eierne og ble rikelig belønnet

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com