onsdag, september 23, 2020

Aerosmiths Steve Taylor ga halv million dollar til hjem for misbrukte barn

Mest lest nå

Kona synger en siste sang for sin døende ektemann. Se den sterke videoen

Bare tre dager før ektemannen, og faren til hennes fire barn, døde, sang Danielle «Amazing Grace» til ham. Danielle Gibsons ektemann, Tony, døde 30. januar...

At Aerosmiths frontsanger Steve Taylor er en stor stjerne er det vel ingen tvil om, men visste du at han også har et brennende engasjement utenfor rampelyset?

Han står nemlig bak flere donasjoner til veldedige forhold, de fleste av dem gjennom fondet sitt, «Janie’s Fund», oppkalt etter Aerosmiths store slager «Janie’s got a gun» som herjet hitlistene 1989. Sangen handler om den unge piken Janie som misbrukes av familien sin.

Nylig var Taylor selv til stede ved åpningen av siste tilskudd på listen, et hjem for barn og unge som sliter med følelsesmessige og mentale problemer. Huset, med det treffende navnet Janie’s Home, fikk ikke mindre enn en halv million dollar av Taylors fond.


Plass til 14 jenter

Huset har plass til 14 unge jenter om gangen, som vil motta hjelp og terapi slik at de kan få styr på problemene sine. Taylor uttalte under åpningen at det å få være med til å bidra til at unge får nødvendig hjelp gjør ham godt, og at han som rockestjerne ofte møter unge jenter som tydelig sliter med forskjellige problemer. Både fysiske og psykiske.

Taylor forteller at det er nettopp dette sangen «Janie’s got a gun» handler om, og at han regner med at 90% av jentene han har møtt som artist har vært utsatt for en eller annen form for overgrep. Være seg fysisk, psykisk eller verbalt.

Derfor synes han også det er viktig at det etableres steder disse kan få hjelp, og at Janie’s Home vil være et slikt sted.

Janie’s Home er ikke det eneste stedet som har fått hjelp av Taylor og fondet hans, som siden starten i 2015 allerede har rukket å samle inn fire millioner dollar øremerket forskjellige prosjekter som skal bidra til å gi vanskeligstilte barn og unge en bedre hverdag.

Det sies at store stjerner gjør det godt på scenen, men at de virkelig store stjernene gjør det utenfor. Steve Taylor er en slik stjerne, noe fondet hans og donasjonene er et godt bevis på. 

LES OGSÅ: MC-gjengen tar avstand fra vold mot kvinner – Det er macho å stå opp for kvinner

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter