torsdag, september 23, 2021

Agatha Christie tok med seg sin store hemmelighet i graven

Mest lest nå

Da den verdenskjente krimforfatteren Agatha Christie døde i 1976, 85 år gammel, tok hun med seg ett av de aller største mysteriene sine i graven. Og hovedpersonen i dette mysteriet, var henne selv.

Agatha Christie forsvant nemlig sporløst en kveld i desember 1926. Da bodde hun sammen med ektemannen sin, Archibald Christie i Berkshire i England. Sammen hadde de en datter. Det skriver Se og Hør.

Agatha hadde allerede tjent store penger på bøkene sine. Men Agatha ville leve et moderat liv. Det førte til gnisninger mellom henne og ektemannen. Archibald hadde en affære med sin 25 år gamle sekretær, Nancy Neele. Og etter hvert ville han ta ut skilsmisse med Agatha for å bli sammen med elskerinnen.


Fant gift ved bilen

Den kvelden Agatha forsvant, hadde hun og ektemannen kranglet. Archibald reiste til elskerinnen, og Agatha forlot også huset og lot datteren være igjen med barnepiken.

Agatha ble raskt meldt savnet, og store styrker ble satt inn for å lete etter henne. Hva hadde skjedd med krimdronninga? Hadde hun begått selvmord? Hadde hun blitt drept? Av hvem? Den utro ektemannen? Eller hadde hun rømt?

AgathaChristie
Agatha Christie

Etter kort tid, fant etterforskerne bilen hennes. Den var tom, men i nærheten av bilen, ble det funnet gift, et opprevet postkort, ansiktspudder og to barnebøker.

Hadde skrevet brev

Noen av de viktigste sporene politiet hadde å gå etter, var noen brev Agatha hadde sendt. Til svogeren sin, skrev hun at hun hadde dratt på spa i Yorkshire. Til sekretæren sin, hadde hun skrevet et brev med noen detaljer rundt timeplanen. Og så hadde hun sendt et brev til ektemannen. Men han nektet å fortelle hva det stod i brevet.

Agatha Christie
Agatha Christie som barn.

11 dager senere, ble Agatha funnet. Da var hun riktignok på et spa i Yorkshire. Hun hadde sjekket inn på hotellet som Theresa Neele. Med samme etternavn som mannens elskerinne.

Hevder hun fikk hukommelsestap

Men ingen visste hva Agatha hadde drevet med de 11 dagene hun hadde vært savnet. Agatha sa selv at hun hadde fundert på å ta livet sitt, men at bilen hennes krasjet, og at hun slo hodet så hardt at hun ikke husket noen ting etter det.

Om det stemmer, er det mange som tviler på. Og hva som egentlig skjedde disse dagene, er det bare Agatha selv som vet. Og svaret tok hun med seg i graven.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter