søndag, juli 12, 2020

Agnes på 9 måneder skal snart dø. Nå kjemper moren for at datteren ikke skal dø forgjeves

Mest lest nå

Agnes ligger i koma på sykehuset, og legene sier hun ikke kommer til å våkne igjen. Nå kjemper mammaen for å gi den lille jenta en mulighet til å sette et avtrykk etter seg i denne verdenen, selv om verden aldri ga henne en ærlig sjanse.

Agnes ble født 1. mai i fjor. Marie Fridolfsson (29) og Magnus Silfver (30) ble foreldre for andre gang, og Hampus (4) ble storebror.

Det første halve året, var Agnes en helt normal, frisk baby.


«Hun var glad og sta, nysgjerrig på verden, ivrig på å lære seg å krype og hun hadde akkurat lært seg å si «mamma», forteller Marie til svenske Expressen.

Foto: Privat

Fant svulst

Så ble Agnes plutselig veldig trøtt. Så trøtt at det nesten ikke var mulig å holde henne våken. Til slutt sa Maries magefølelse at noe var alvorlig galt med den lille jenta.

Familien dro til sykehuset, og der fant de fort ut at Agnes hadde en svulst på størrelse med en avocado i hjernen.

«Det var som om verden stoppet. Alt gikk kjempefort, samtidig som det virket som om alt gikk i slow motion. Hvordan kan det vokse en gigantisk svulst i hodet på vår lille baby, liksom», sier Marie.

Nytt håp

Svulsten skapte et høyt trykk i Agnes hjerne, og familien ble kjørt rett til Akademiska sjukhuset i Uppsala. Der fikk hun et dren i hodet som lettet på trykket.

Et par dager senere, opererte legene bort 70 prosent av svulsten. Operasjonen gikk bra, og Agnes kom seg fort. Marie forteller at de fikk håp om at dette skulle gå bra.

«De fleste barn overlever jo kreft, så alt talte for at hun skulle være en av de som klarer seg», sier Marie.

Foto: Privat

Har det ikke vondt

Men den 23. november, fikk Agnes en kraftig hjerneblødning. Hun havnet i koma, og har ikke vært våken siden. Legene forteller at Agnes dessverre ikke kommer til å overleve.

«Det ser egentlig bare ut som om hun sover. De kan ikke si noe om hvor lenge hun har igjen. Hun får morsmelk som jeg har pumpet, og morsmelkerstatning i sonden. Hun får medisiner som sørger for at hun ikke har det vondt», sier Marie.

Agnes lille familie har valgt å bo på sykehuset sammen med henne.

«Jeg har funnet en form for hverdag her, der jeg på en aller annen måte klarer å håndtere situasjonen og vet hvordan jeg skal forholde meg til den. Det klarer jeg ingen andre steder», sier Marie.

Startet innsamling

Da Marie forstod at Agnes skulle dø, bestemte hun seg for å bidra til at andre skulle slippe å gå gjennom det samme som hennes familie. Hun startet en innsamling i Agnes navn på svenske Barncancerfonden, og delte den på Facebook.

«Responsen har vært enorm. Nære og kjære har vært fantastiske, og samtidig som innsamlingen har spredd seg, har til og med fremmede begynt å gi lyd. Bare snille og støttende ord», sier Marie.

Målet var å samle inn 5.000 kroner. I skrivende stund, er innsamlingen oppe i 139.000 kroner.

En sterk historie med en usedvanlig mor som i en sådan stund tenker på andre mennesker. Trykk gjerne på deleknappen for å spre historien hennes!

130,152FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter