onsdag, september 30, 2020

Aina fikk hakeslipp da hun kom hjem fra skituren. Mikkel Rev hang og dinglet i et tre

Mest lest nå

Overlege: «Trening er like bra mot depresjon som medisin»

Fysisk aktivitet er den beste medisinen man kan få mot depresjon. I hvert fall om man skal tro den svenske overlegen Anders Hansen.  Anders Hansen...

Da Aina Bjørnenak fra Bardu i Troms kom hjem fra skituren sin, trodde hun nesten ikke sine egne øyne. I et tre, hang en rødrev og dinglet, bom fast.

– Jeg kom tilbake fra en skitur og var hundre meter fra huset, da jeg registrerte noe i sidesynet. Da jeg kikket nærmere, så jeg at det var en rev som hang der, forteller Aina til NRK. Det var Salangen-Nyheter som omtalte saken først.

Først trodde Aina det var et reveskinn som hang i treet.


– Det kom ikke en eneste bevegelse fra dyret. Men så fikk jeg en sånn følelse man kan få når man har et portrettbilde på veggen, der det føles som om øynene bare glir etter deg, sier hun.

Foto: Aina Bjørnenak

Ikke veldig samarbeidsvillig

Da Aina gikk nærmere, begynte reven å røre på seg. Aina fikk tilkalt noen naboer, og sammen prøvde de å få løs reven med noen spader.

– Reven var ikke så samarbeidsvillig, kan du si. Den var mer interessert i å bite spaden enn å få hjelp av den. Men etter litt lirking fra begge sidene, fikk de til slutt reven løs, forteller Aina.

Hun forteller videre at da den kom ned på bakken, løp den kjapt inn mellom trærne. Den haltet litt på den ene bakfoten.

– Jeg håper at den bare var litt støl etter å ha sittet fast i treet, den satt jo fast i hoftepartiet. Reven var nok ganske frisk og rask i utgangspunktet siden den hoppa opp i treet, sier Aina.

Et sjeldent syn

Zoolog Petter Bøckmann ved Naturhistorisk museum sier til NRK at rødrever som klatrer i trær, er et sjeldent syn.

– Rødrev er et dyr i hundefamilien, som er kjent for å være flinke til å løpe. Prisen man betaler for å løpe, er at man ikke er noe flink til å klatre, forteller han, og legger til at han tror det må ha vært en ungrev.

– Ungrever gjør teite ting hele tiden, litt sånn som ungdommer. Den har sikkert vært sulten, kanskje det har vært en fugl eller noe som har luktet godt oppi der, så har den løpt opp i treet. Og så har det skåret seg, sier han.

– Reven er en smarting. Beklageligvis var denne reven litt for smart for seg selv, sier han videre.

LES OGSÅBilist tok sjeldent filmklipp – her er gaupemoren på tur med sine barn

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter