En akademiker fikk virkelig kaffen i vrangstrupen da hun nylig skulle fly med flyselskapet Qantas. Kvinnen som reagerte spontant da hun ble kalt frøken i stedet for doktor, har utløst en voldsom debatt i Storbritannia.

Dr Siobhan O’Dwyer, en australsk akademiker som for tiden jobber i Storbritannia, brukte Twitter for å vise sin misnøye.

«Hei Qantas, jeg heter Dr O’Dwyer. På billetten min står det Dr. O’Dwyer. Ikke se på min billett, se på meg, se tilbake på billetten min, bestem deg for at det er en skrivefeil og kall meg frøken O’Dwyer. Jeg brukte ikke 8 år på universitetet for å bli kalt Frøken,» skriver hun.

Dr Siobhan O’Dwyer finner seg ikke i å bli omtalt som frøken.

Innlegget hennes på Twitter fikk raskt enorm respons, og debatten raser om hvorvidt doktoren eller flyselskapet bør se seg selv i speilet.

En del mener at doktoren har et alt for stort ego og føler seg truffet av en filleting. Andre mener hun har et godt poeng, og at noe slikt ikke hadde skjedd med en mann.

Flyselskapet ønsker på sin side å vise støtte til flyverten.

– Vi er ekstremt stolte av alle våre kabinansatte som på en respektfull måte tar seg av passasjerene våre hver eneste dag, sier en talsperson for Qantas til Daily Mail.

LES OGSÅ
Lager du støy i hagen på helligdagene, risikerer du bøter

Det handler ikke om egoet mitt

Etter at tweeten til O’Dwyer gikk viralt, publiserte hun en ny for å forklare hvorfor hun reagerte som hun gjorde.

– Dette handler ikke om egoet mitt. Det handler om å fremheve en av tusen forekomster av sexisme som kvinner møter hver dag. Det handler ikke om tittelen, det handler om at dette ikke ville ha skjedd hvis jeg var mann, skriver hun.

Hva mener du? Har hun et poeng eller handler dette bare om en doktor med alt for stort ego? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!