Forsiden Nyheter Akademiker klikket da flyvert kalte henne for frøken istedenfor doktor

Akademiker klikket da flyvert kalte henne for frøken istedenfor doktor

En akademiker fikk virkelig kaffen i vrangstrupen da hun nylig skulle fly med flyselskapet Qantas. Kvinnen som reagerte spontant da hun ble kalt frøken i stedet for doktor, har utløst en voldsom debatt i Storbritannia.

Dr Siobhan O’Dwyer, en australsk akademiker som for tiden jobber i Storbritannia, brukte Twitter for å vise sin misnøye.

«Hei Qantas, jeg heter Dr O’Dwyer. På billetten min står det Dr. O’Dwyer. Ikke se på min billett, se på meg, se tilbake på billetten min, bestem deg for at det er en skrivefeil og kall meg frøken O’Dwyer. Jeg brukte ikke 8 år på universitetet for å bli kalt Frøken,» skriver hun.

Dr Siobhan O’Dwyer finner seg ikke i å bli omtalt som frøken.

Innlegget hennes på Twitter fikk raskt enorm respons, og debatten raser om hvorvidt doktoren eller flyselskapet bør se seg selv i speilet.

En del mener at doktoren har et alt for stort ego og føler seg truffet av en filleting. Andre mener hun har et godt poeng, og at noe slikt ikke hadde skjedd med en mann.

Flyselskapet ønsker på sin side å vise støtte til flyverten.

LES OGSÅ
Jentene ble banket opp på bussen fordi de nektet å kysse
LES OGSÅ
Slik blir ferieværet

– Vi er ekstremt stolte av alle våre kabinansatte som på en respektfull måte tar seg av passasjerene våre hver eneste dag, sier en talsperson for Qantas til Daily Mail.

Det handler ikke om egoet mitt

Etter at tweeten til O’Dwyer gikk viralt, publiserte hun en ny for å forklare hvorfor hun reagerte som hun gjorde.

– Dette handler ikke om egoet mitt. Det handler om å fremheve en av tusen forekomster av sexisme som kvinner møter hver dag. Det handler ikke om tittelen, det handler om at dette ikke ville ha skjedd hvis jeg var mann, skriver hun.

Hva mener du? Har hun et poeng eller handler dette bare om en doktor med alt for stort ego? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...