Hjem Kjendisnytt Aksel Hennie (48) åpner opp om tapet av broren etter den tragiske ulykken

Aksel Hennie (48) åpner opp om tapet av broren etter den tragiske ulykken

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I 2011 opplevde skuespiller Aksel Hennie (48) det ufattelige tapet av sin bror i en tragisk fallskjermulykke, en hendelse han selv var vitne til.

Broren, Annan Forbes Hennie, var en erfaren fallskjermhopper som omkom etter å ha kollidert med en annen hopper i luften, kun 29 år gammel.

Nesten 13 år etter den sørgelige ulykken, deler Hennie sine tanker om sorgen han fortsatt bærer på, i en episode av Else Kåss Furuseths (43) talkshow «ELSE!».

I et klipp delt av TVNorge, hvor Hennie og Kåss Furuseth diskuterer sorg, stiller hun spørsmålet:

«Hvor mye savner du broren din?»

Hennie forteller at han har blitt fortalt om noen som fant en slags trøst i at sorgen aldri helt forsvant – en følelse han ikke kan relatere seg til.

– Jeg føler null positivt ved å miste et menneske jeg var så glad i, som det jeg var i ham. Jeg har null godt av å kjenne på den lengselen, den sorgen. Det ble lite grann vondere alt sammen. Og jeg mistet meg selv i ti år. Jeg syntes det var vanskelig å være meg i ti år.

Hennie understreker viktigheten av å fortsette å leve, selv i møte med sorg, og uttrykker en kritikk mot samfunnets tendens til å gi de døde for mye fokus, på bekostning av de etterlatte.

«Jeg mistet en bror – det betyr at én av oss er borte. Ta vare på meg, da. Det er jeg som er igjen,» sier han.

Også da Aksel Hennie besøke «Skavlan» i 2016, delte han minner om brorens siste øyeblikk, og hvordan han ønsker å huske livet som rikt på vakre og verdifulle øyeblikk, til tross for sorgen.

«Jeg har med meg broder’n hver dag. Jeg savner ham hver dag. Men han hadde vært bunn ulykkelig hvis jeg ikke klarte å gå videre,» reflekterer Hennie, og understreker viktigheten av å finne lyspunkter selv i de mørkeste tider.

I klippet nedenfor kan du høre Aksel fortelle om det smertefulle tapet og tiden etterpå.

ELSE!: Aksel Hennie

Aksel Hennie mista seg selv i 10 år! ❤️

Posted by TVNorge on Wednesday, March 20, 2024

LES OGSÅ: Da vennen hans døde, ønsket han råd om hvordan man håndterer sorg. Dette svaret gir mening

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com