onsdag, oktober 21, 2020

Aksel Lund Svindal om faren som ble alenepappa etter morens død: – Det er helt rått

Mest lest nå

Skolen straffet gutten fordi han kom for sent – Da grep bestemoren inn!

Denne førsteklassingen heter Hunter. I bildet nedenfor sitter han alene, adskilt fra resten av klassen. Grunnen til at han måtte sitte alene er fordi han...

Aksel Lund Svindal var bare åtte år da han fikk vite at han skulle bli storebror. Fødselen nærmet seg, og moren dro til sykehuset for å føde. Dagen etter, var hun død.

Familien på fem, ble til tre. Både moren og lillebroren døde i barsel. Igjen satt åtte år gamle Aksel, lillebroren Simen på seks, og faren. Aksel forteller at han ikke har mange minner om savn etter moren som barn.

«Konklusjonen min er vel at som 8-åring tar du den trygge hverdagen litt for gitt. Og det er jo egentlig en bra ting. Det betyr at du har hatt en bra oppvekst. Hadde man gått rundt og vært redd for at noe fælt skulle skje, så har man kanskje hatt en utrygg oppvekst. Så jeg tar det som et godt tegn at jeg tok det for gitt», sier han til KK.


«Jeg kan ikke sette fingeren på noe jeg savnet, men hadde vi vært eldre, ville det kanskje vært annerledes. Kanskje litt verre. Er du eldre, har du lært å sette pris på de tingene du kanskje som liten tar litt for gitt, da er savnet kanskje større også», sier han videre.

Roser faren

Aksel roser faren for hvordan han tok seg av de to sønnene etter morens død.

«Han har betydd alt, også når det kommer til skikjøring. At han klarte å følge opp meg og broren min så bra som han gjorde som aleneforelder, det er helt rått. Han har jo vært en bauta. Det var han som fulgte opp meg og Simen på alt», sier Axel, og legger til:

«Vi tre, Simen, pappa og jeg, gjorde jo alt sammen. Simen og jeg har alltid vært gode venner. Uten at noen trenger å fortelle barn slikt, så skjønte vi nok som 8-åring og 6-åring at det at mamma døde, ikke var bra – og for at familien skal fungere, så må vi to hvert fall være venner. Jeg kan ikke huske at vi har kranglet noen gang. Vi skjønte nok at vi var litt mer sårbare som lag, og da skulle ikke vi to lage noe trøbbel for pappa. Men barn er rå, gir du dem de rette forutsetningene så klarer de det meste.»

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Aksel Lund Svindal (@asvindal)

Ønsker egen familie

Aksel forteller at han ser på seg selv som en familiemann, og at han har lyst på barn. Men om han har tid til å stifte familie, er en annen ting.

«Jeg kunne jo bare ha regnet med, eller ønsket, at en familie datt ned i fanget på meg, men det gjør det jo ikke. Du må investere og bruke tid på et forhold, og det har ikke jeg gjort. Jeg har brukt tid på mye annet og ikke prioritert det. Det kunne ha skjedd at jeg hadde møtt noen som var perfekt, men da skulle jeg ha hatt veldig flaks. Så ja, jeg innser at jeg har brukt lite tid på det, og siden jeg ikke har prioritert det så er det blitt sånn», sier han.

LES OGSÅ: Aksel Lund Svindal om moren og brorens død: Det gode ble til det vonde

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Populært denne uken

Da faren oppdaget at sønnen var homofil, skrev han en lapp til gutten sin

Tidende forandrer seg hele tiden, og det er uten tvil blitt en stor aksept i samfunnet ovenfor de som forelsker seg i samme kjønn....

Datteren kaller moren sin for «feit» – Morens tilsvar er noe alle foreldre burde få med seg

Da Allison Kimmey gikk på videregående, var hun besatt av å ha den perfekte kroppen. "Jeg begynte å utvikle en spiseforstyrrelse, og var besatt av...

Siste nyheter