Forsiden Nyttig Aldri gjør dette når du plasserer barnet ditt i bilen! Alt for...

Aldri gjør dette når du plasserer barnet ditt i bilen! Alt for mange gjør denne feilen!

-

Om vinteren kler vi barna våre opp i tykke gode klær. Det er jo kaldt ute og barna skal ikke måtte fryse. Men har du for vane å kle av barna før du plasserer dem i bilsetet? Ikke det? Da bør du lese videre!

Å la barna sitte i bilen med for eksempel en tykk jakke på seg kan få fatale følger. Tester viser at dersom bilbeltet ikke er festet stramt til kroppen, vil det ikke gjøre samme nytten under en eventuelt krasj. Dersom barnet har en tykk jakke på seg, vil ikke bilbeltet nødvendigvis sitte like godt som det skal.

Flere eksperimenter har faktisk vist at en tykk jakke kan medføre at barnet blir slengt ut av jakken og bilstolen når bilen krasjer. Bilbeltet holder ikke igjen, fordi det var festet for løst på grunn av den tykke jakken. Tester viser at dette kan skje dersom man krasjer selv med en fart på 50 kilometer i timen.

Men ved å følge noen enkle tips kan du gjøre sikkerheten til barna dine bedre. 

Barnets vinterjakke bør alltid bli kledd av barnet før beltet fastspennes. Dersom barnet fryser, kan man legge jakken eller et teppe over barnet, etter at beltet er festet.

LES OGSÅ
Dataspill – den nye spillavhengigheten?

Hjelp til med å spre denne informasjonen til alle som kjører med barn i bilen. Se klippet nedenfor som viser hvor fatalt det kan ende dersom man ikke følger dette tipset. 

LES OGSÅ
Støvsuger du levende edderkopper? Det bør du slutte med

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .