Hjem Helse Aldri i livet om du klarer å gjette alderen hennes

Aldri i livet om du klarer å gjette alderen hennes

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Elizabeth er personlig trener og kostveileder. Hennes biologiske alder er målt til 23 år. Men fødselsattesten til denne superspreke dama påstår at hun er 62 år gammel.

Hvis du stikker innom Instagram-kontoen til Elizabeth S. Lingjærde ser du en aktiv kvinne som …. kan hun være 40? Hun er faktisk født i 1960. Altså er hun 62 år gammel. Og hun har en kropp de fleste 20-åringer bare kan drømme om.

Det er tre hovedelementer i opplegget hennes som teller, røper hun når hun stiller til intervju i Dagbladet.

Lingjærde mener det er veldig viktig å trene variert. På den måten blir man robust til å tåle mer.

Hun anbefaler å trene styrke 3-4 ganger i uka, i økter på i underkant av en time. Da gjelder det å kjøre 4-5 øvelser med 3-4 sett der man trener ulike deler av kroppen: for eksempel bein og rumpe en dag, rygg og skuldre en annen.

Tipset hennes er å ta så hardt i at du ikke klarer mer, og at du sørger for å ha progresjon i øvelseneså du blir sterkere i stedet for å stagnere.

I tillegg anbefaler hun å trene kondisjon to ganger i uken – men variert her også. Skigåing, jogging, sykling eller det å gå ute i naturen med sekk er gode alternativer utendørs.

Og en dag i uken skal du bare mosjonere og kose deg, tipser PT-en.

Selv gjør hun noen yogaøvelser etter hver eneste treningsøkt. I tillegg til myke sener og ledd gir det også statisk styrketrening med på kjøpet.

Der man ikke rekker eller er motivert for å trene lengre økter anbefaler hun «kindereggøvelser» som gir kondisjon, styrke, balanse og koordinasjon på 10 minutter. Der kan man bruke tabataøvelser som du finner mange demonstrasjoner av på Instagramkontoen hennes.

Og skal du noen steds? La bilen stå og gå, løp eller sykle i stedet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com