Hjem Familie Aleksander (11) sparte og oppfylte drømmen sin: – Gråtass skal være her i evig tid

Aleksander (11) sparte og oppfylte drømmen sin: – Gråtass skal være her i evig tid

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den elleve år gamle gutten har alltid vært opptatt av barne-tv-traktoren «Gråtass». Nå har han brukt sparepengene på sin egen.

– Jeg skal aldri selge. Gråtass skal være her i evig tid, sier Aleksander Gjestvang Halvorsen (11) til avisa Bygdeposten.

Gutten har kjøpt traktoren, en dieseldrevet 1954-modell Ferguson med fire sylindre, for egne sparepenger.

Det er ennå noen år før Aleksander har lov å kjøre traktoren sin selv. Men han har fått sitte på pappas fang mens de har styrt Gråtass sammen rundt på gårdsplassen hjemme.

– Jeg er veldig glad nå. Jeg har alltid ønsket meg en egen Gråtass, sier han fornøyd.

Aleksander har alltid vært begeistret for berne-tv-traktoren. Og da han og pappa Snorre fant en identisk traktor på Finn.no, var ikke Aleksander i tvil om hva han ville bruke sparepengene sine på.

Drømmen har alltid vært å eie sin egen Gråtass. Nå har drømmen til Aleksander Gjestvang Halvorsen gått i oppfyllelse.

Posted by Bygdeposten on Sunday, March 20, 2022

– Jeg så at traktoren hadde øyer, sier Aleksander. Det har den populære barne-tv-traktoren også. Og Aleksander forteller Bygdeposten at det var nettopp derfor han falt for akkurat denne traktoren.

Traktoren befant seg på Karmøy, men Aleksander og familien klarte å få transportert den hjem til Kløftefoss i Vikersund-traktene. Og her skal den ifølge 11-åringen bli, for han skal aldri selge Gråtass.

Den lille traktoren Gråtass er ifølge Wikipedia en norsk barnefilmfigur skapt av Fantasi-Fabrikken A/S i Tønsberg i 1995.

Figuren er en «levende», grå traktor av typen Ferguson TE20 påsatt to svarte «øyne» på lyktene. Navnet «Gråtass» var et utbredt norsk kallenavn for denne populære traktortypen. 

Det er laget hele åtte filmer om den populære barnetv-traktoren som også har sju CD-utgivelser på merittlisten. Albumet Gråtass – sangene fra filmene ble nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen barnemusikk.

I 2013 fikk Den lille traktoren Gråtass sin egen kanal på YouTube, og har per 2020 flere hundre millioner visninger.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com