Hjem Kjendisnytt Aleksander Sætersdøl hetses etter deltakelsen i «Kompani Lauritzen»

Aleksander Sætersdøl hetses etter deltakelsen i «Kompani Lauritzen»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Som kjent for de fleste om følger med på «Kompani Lauritzen» endte forrige episode med at Aleksander Sætersdøl trakk seg fra programmet. Nå flommer det over av stygge kommentarer på sosiale medier.

Det fascinerende, og oppsiktsvekkende, med disse kommentarene er at de skrives av mennesker med fult navn og profilbilde. Nå skal ikke jeg gjengi navnene til personene bak kommentarene i denne artikkelen, men de ligger helt åpent på Instagramprofilen til Aleksander.

Blant stygge kommentarene kan man blant annet lese:

«Hjelpe meg, hvorfor ble du med på Kompani Lauritsen, hadde du vært min sønn, hadde jeg blitt flau. Du er den eneste som ikke orker noe, håper du føler skam over deg selv, det er ikke sånne mannfolk Norge vil ha, få den en ordentlig jobb og bidra til samfunnet.»

Foto: Skjermdump Instagram

«Nok et nok tragisk vestlending.,. Kan du ik ta med deg hu mislykka barbien din å flytt til andre sia av kloden Asia så vi slipper å se de intetsigende intervjuene deres.»

«Latterlig pingle han er. Ler meg i hjel.»

«Dere bør ikke få barn, kopi av en bortskjemt pinglete Alex trenger ikke Norge.»

Når man leser slike kommentarer så begynner jo man å lure på menneskene bak tastaturet. Sier de slike ting på gaten til folk? Til venne og familie?

Foto: Skjermdump Instagram

At det er mobbing i samfunnet er i hvertfall ikke rart.

Har Aleksander Sætersdøl gjort noen noe vondt? Nei.

Har han gjort noe kriminelt? Nei.

Har deltakelsen hans i «Kompani Lauritzen» gått ut over andre enn seg selv? Nei.

Det eneste Sætersdøl har gjort er å melde seg på et TV-program som han gjerne ikke har de rette egenskapene for å være med i. Men rettferdiggjør det offentlig gapestokk, skitkasting og regelrett mobbing? I min bok fortjener han ingenting av dette men det synliggjør bare at sosiale medier er en plattform som ofte gjør det «enkelt» for folk å skrive nedlatende kommentarer til andre (selv om de gjør det bak åpen offentlig profil). Jeg tviler på at de sammen menneskene faktisk sier lignende ting «ansikt til ansikt».

Hets på sosiale medier er et økende problem som kan ha alvorlige konsekvenser for individers mentale helse. Det kan føre til angst, depresjon, og i alvorlige tilfeller, selvisolerende atferd eller selvskading. Ofre for netthets kan oppleve en følelse av hjelpeløshet og ensomhet. Derfor er det viktig med tiltak for å bekjempe netthets, som opplysningsarbeid, strengere retningslinjer på sosiale medieplattformer, og støtte til de som blir utsatt.

Så jeg kan bare si; stå på Aleksander. Du burde kanskje ikke meldt deg på «Kompani Lauritzen», men de mange stygge kommentarene du mottar, får du bare overse. Det er ikke sikkert menneskene bak tastaturet har det så bra heller..

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com