Nyheter Alex (18) ble sendt hjem fra legevakten fire ganger....

Alex (18) ble sendt hjem fra legevakten fire ganger. Få timer senere døde han

-

- Reklame -

Alex Brae fra Australia fikk ikke sove. Han hadde store smerter i kneet. Til slutt ble smertene så store, at han vekket faren sin og ba ham kjøre han til legevakten. Der ble han knapt undersøkt, før han ble sendt hjem. Dette var bare en av flere alvorlige feil sykehuset gjorde.

Alex kom frem til Broken Hill Hospital klokken tre om natten med store smerter i kneet. De ansatte konkluderte med at det var snakk om en sportskade, og sendte han hjem med beskjed om å komme tilbake neste morgen for en ultralyd-undersøkelse.

Ingen sjekket pulsen hans, ingen tok blodtrykket, målte temperaturen eller tok blodprøve av den unge gutten. Hadde de gjort det, hadde de sett at Alexs smerter handlet om helt andre og langt mer alvorlige ting enn en sportskade.

Foto: Privat

Ble sendt hjem for tredje gang

«Hvis en 18-åring kommer inn på legevakten klokken tre om natten, betyr det vanligvis at det er snakk om et alvorlig problem», sier Benin O’Donohoe, lege ved Broken Hill Hospital.

Neste morgen dukket Alex og faren hans opp på legevakten igjen. Alex fikk tatt ultralyd av kneet, men ingen hadde tid til å snakke med han etter undersøkelsen. De fikk beskjed om å dra hjem og komme tilbake senere.

Alex og faren møtte opp på sykehuset for tredje gang, senere samme dag. Da fikk Alex snakke med en lege som sa at ultralyd-bildene viste at han muligens hadde skadet en sene i kneet. Han ble sendt hjem igjen med beskjed om å hvile med benet høyt. Hvis han ikke ble bedre etter to uker, skulle han komme tilbake.

Foto: Privat

Kjøttetende bakterier

Morgenen etter, hadde Alex så vondt i kneet, at han ikke kunne gå. Alexs far kjørte sønnen til sykehuset for fjerde gang. Alex var nå så dårlig at han måtte bli trillet i rullestol. Etter å ha ventet i lange tider, var det endelig en ansatt som tok seg tid til han.

Da var var han nesten bevisstløs, han responderte ikke på tiltale, han var kald, klam og nesten blå i ansiktet. Da fant legene endelig ut at en infisert tånegl, hadde utviklet seg til kjøttetende bakterier, som spiste seg oppover Alexs bein.

Alex døde bare få timer senere. Det var for sent å redde den unge gutten.

«En ung gutt dør, av en infisert tånegl, på grunn av en ubehandlet og veldig vanlig infeksjon. jeg mener dette var et helt unødvendig dødsfall», sier lege ved sykehuset, Dr. MacDonald.

Sykehuset har senere fått kraftig kritikk for måten de behandlet Alex på. Sykehuset tar ingen selvkritikk, og mener at dødsfallet var uunngåelig.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kronprins Håkon om døden: – Skremmer meg litt, men er ikke redd

Kronprins Håkon og kronprinsesse Mette-Marit er i disse dager sammen med 19 forfattere i Tyskland med litteraturtoget. Kronprinsen er...

Wenche Myhre med gladmelding til fansen

Wenche Myhre (72) er ikke veldig aktiv på sosiale medier. Det har hun tidligere sagt at hun skal bli...

– Dette er ansiktet til metamfetamin

Cody Bishop (27) fra Missouri i USA begynte og ruse seg på heroin og metamfetamin. På bare sju måneder...

Samuel Massie og bestefaren er i sjokk etter tigerangrep

Eventyreren Samuel Massie (26) og bestefaren hans, Arne Ulvolden (84) er igjen ute på reise. Denne gangen befinner de...

Ingrid Bjørnov med gladmelding for 2020

I slutten av 2018 kom den triste beskjeden om at Ingrid Bjørnov måtte avlyse alle show. Kreften hadde spredt...

Far lot sin 3-år gamle datter velge klær før fotografering i barnehagen – nå deles bildet over hele verden

Som barn er det alltid spesielt å bli tatt et litt høytidelig bilde av. Det årlige bildet i barnehagen...