in ,

Alex Ferguson tjener fortsatt 2,7 millioner i uken ni år etter han sluttet som ManU-manager

Alex Ferguson

Det er ni år siden Alex Ferguson ga seg som Manchester Uniteds legendariske manager. Det betyr ikke at han sitter og tvinner tommeltotter og ikke foretar seg noe. «Pensjonisten» har en ukelønn på 235.000 pund, eller nær 2,7 millioner kroner.

Det er den britiske avisa the Sun som har sett på inntektene til den tidligere Manchester United-legenden, sir Alex Ferguson. De melder at pengestrømmen inn på kontoen til den forhenværende treneren og Solskjær-vennen slettes ikke har opphørt etter at han takket av som frontfigur på Old Trafford i 2013.

Investeringer, bokavtaler og offentlige opptredener, samt en årlig godtgjørelse på 2 millioner pund for å stille opp som Manchester Uniteds klubbambassadør 20 dager i året, sørger for at 80-åringen fortsatt har inntekter på Premier League-nivå.


Verdien av Fergusons selskaper har klatret til 40 millioner pund, eller rett oppunder en halv milliard kroner. I fjor alene var verdiøkningen av selskapene hans på 12,2 millioner pund, skriver avisa.

Selvbiografien hans kom i 2017, men den selger fortsatt som varmt hvetebrød. Hittil skal salgstallet på boka være passert en million.

Dessuten er Ferguson også en populær taler. Men det koster penger å hyre inn den gamle Manchester United-stjernen: Dersom man ønsker å booke ham inn for å holde foredrag må man punge ut med 100.000 pund.

Ferguson var manager for ManU fra 1983 til 2013. Ifølge Wikipedia har Manchester United gjennom Fergusons 26 år i klubben vunnet 38 trofeer – inkludert 13 i Premier League og to i UEFA Champions League.

Skotten, som opprinnelig startet fotballkarrieren som spiller i den skotske klubben Queen’s Park, endte opp som den mestvinnende manageren i engelsk fotball.

Det var i løpet av Fergusons trenerkarriere Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg og Ronny Johnsen ble kjøpt av den britiske klubben.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette er det nye Paradise Hotel-huset

snøskred

Økende snøskredfare i helgen – anbefaler folk å unngå skredterreng