Forsiden Meninger Alexander (19) sluttet etter ett år i hjemmepleien - ”Jeg er helt...

Alexander (19) sluttet etter ett år i hjemmepleien – ”Jeg er helt ferdig”

Alexander Finstad, 19, jobbet ett år i hjemmepleien. Da var han totalt utslitt. Arbeidsmengden og vilkårene er urimelige sier han, samtidig som han hyller alle dem som står i jobben.

Den svenske gutten publiserte et innlegg på Facebook for å hylle sine kolleger og fortelle om hva han synes om jobben som hjemmepleier.

«I morgen har jeg min siste dag i hjemmepleien. Det av flere grunner. Først og fremst fordi jeg skal fokusere 100% på skolen, og fordi jeg skal ha en fritid.» 

Lærerikt og givende

Reklame

«Det har vært et lærerikt år. Jeg har lært meg masse. Men jeg er også totalt utkjørt. Jeg har jobbet ett år i hjemmepleien, og er allerede helt ferdig. Jeg tenker på mine kolleger som har jobbet i 10 år og mer og som fortsatt står på. Dere er fantastiske. Dere er gode! 

Det har vært et år fylt av latter. Det har vært et år med mange blandede følelser. 

Hjemmepleien er den beste jobben jeg har hatt. Man får møte mengder av ulike mennesker i ulike situasjoner og med ulike problemer. Man får bidra til en bedre verden. Man får hjelpe mennesker til å klare hverdagen sin. Man får gjøre det lille ekstra for at en person skal kunne nyte hverdagen sin. Man får le. Man får gråte. Man får kolleger. Man får venner for livet.» 

Men jeg er utslitt…

«Til tross for dette er jeg trøtt. Ikke bare fysisk, mest mentalt. Jeg orker ikke stresset mer. Jeg orker ikke se mine lidende kolleger og beboere. Jeg må protestere. Det gjør jeg gjennom oppsigelsen min og dette innlegget. 

Vi kan ikke fortsette å lukke øynene for problemene innenfor eldreomsorgen. Vi kan ikke lukke øynene for: 

  • Det umenneskelige presset personalet står i. 
  • De inhumane arbeidsvilkårene. 
  • De inhumane arbeidstidene. 
  • Stadige brudd på hviletid. 
  • Stadig feilplanlegging. Personene som sitter å lager planer for oss vet ingenting om hvor brukerne bor, hvor lang tid det tar oss og de tar ikke hensyn til reisetid. 
  • Den dårlige lønnen. 
  • Den dårlige behandlingen ansatte får. 
  • Uroen som spres blant eldre på grunn av våre arbeidsforhold. 
  • De eldre lider av å se personalet ha det dårlig. Det er dem det går ut over. 

Alexander krever bedre vilkår for personalet i hjemmepleien. Foto: privat
Alexander krever bedre vilkår for personalet i hjemmepleien. Foto: privat

Dette er bare noen få av grunnene til at jeg sier opp stillingen min, det er problemer man må gjøre noe med. Vi kan ikke lukke øynene lenger. Menneskene som jobber i hjemmepleien går under. De blir sykemeldt og treffer veggen. De sier opp jobbene sine. De orker ikke mer.» 

Kvinnedominert yrke

«Det handler i bunn og grunn om at dette er et kvinnedominert yrke. Kvinner har ingenting å si. De skal være glade at de får en jobb. Usch hvor jeg avskyr dette kvinnesynet. 

Hadde dette vært innenfor industrien hadde de ansatte protestert. De hadde streiket. De hadde aldri akseptert så dårlige lønninger. 

Han hyller menneskene som holder ut i jobben. Foto: privat
Han hyller menneskene som holder ut i jobben. Foto: privat

Jeg er lei av dette! Det må få en slutt. 

Til mine kolleger i hjemmepleien: 

Stå på! Dere er sterke! Dere er best! Dere er gode! Dere gjør slik at tjenesten overlever! Dere om noen er verdt gull!

Aldri slutt med å gjøre det dere gjør, vær fantastiske og jobb for de eldre! Takk!»

Vi stiller oss bak ordene til Alexander og hyller alle menneskene der ute som hver dag står opp for å gjøre dagen bedre for våre eldre! 

LES OGSÅ
Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Trykk på deleknappen for å hylle dem du også! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Alex Rosén sjokkerer Märtha Louise i radioprogram

Da prinsessen vår nylig var gjest i "Alex Rosén Show" på Radio Rock, mistet hun både munn og mæle av Alex ville AG3-historie. Det mange...

Foreslår å øke fartsgrensene i Norge – her kan det bli lov å kjøre fortere

Nå foreslår samferdselsminister Jon Georg Dale å øke fartsgrensene på flere strekninger i Norge. Dette gjelder foreløpig seks ulike strekninger. "Riktige fartsgrenser er vesentlig for...

Jasså, trodde du sommeren var over? Nei da, denne uken får vi en ny supersommer

I starten av uka, kan vi få helt opp mot 30 varmegrader i Sør-Norge. Og mot midten av uka, når temperaturene også Nord-Norge. Har du...

Kronprinsparet feiret 18 års bryllupsdag. Slik ble Mette Marit godtatt av folket til slutt

Det var ikke bare enkelt for Mette Marit å bli kjæreste med kronprinsen, og senere hans kone og landets kronprinsesse. Men etter 18 år...

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT