onsdag, februar 24, 2021

Alexander Rybak forteller om sin store hemmelighet: – I 11 år har jeg vært avhengig

Mest lest nå

Alexander Rybak ble verdenskjent kjent da han i 2009 vant Eurovision Song Contest. Med sin egenkomponerte «Fairytale» gikk han helt til topps i konkurransen, og ble raskt et verdensidol. Spesielt i Øst-Europa har Rybak tusenvis av fans.


Men oppturene koster. I over 10 år har han levd i medienes søkelys. Konserter, talkshow, eventer og intervjuer har vært hverdagen til den alltid så smilende nordmannen.

Ved en rekke anledninger har Rybak åpent fortalt om hvor krevende livet kan være. På Instagram har Rybak nesten 250.000 følgere. Her forteller han ofte om hvordan livet egentlig er.


Innrømmer at han er avhengig

I et innlegg på Instagram forteller Rybak nå om at han over mange år har vært avhengig av piller.

«Jeg har levd med en hemmelighet. I 11 år har jeg vært avhengig av sovemedisiner og antidepressiva. Det begynte så uskyldig, men til slutt knuste det nesten livet mitt.»

Slik begynner Rybak innlegget sitt før han videre forteller at han i januar for alvor begynte å ta tak i problemet.

«I januar startet jeg rehabilitering (jeg fikk god hjelp fra legene mine) og sakte men sikkert begynner jeg å føle meg som meg selv igjen», skriver Rybak før han forteller om hva pillemisbruket har gjort med psyken.

«De siste årene gjorde pillene meg svak og redd. Det påvirket ikke bare hjernen min, men også musklene og magen. Det ødela forhold til mennesker, men viktigst av alt ødela det nesten viljen min til å leve.
Jeg vet at det er mange der ute som sliter med de samme problemene, så i løpet av de neste ukene vil jeg dele mine erfaringer med dere, og hvis noen kan lære av dem, vil det få meg til å føle meg bedre»
, skriver den populære artisten.

View this post on Instagram

I’ve been living with a secret. For 11 years I have been addicted to sleep medications and antidepressants. It started out harmless, but in the end it almost ruined my life. This January I started rehab (with good help from my doctors) and little by little I’m starting to feel like myself again. During the past years the pills made me weak and scared. It affected not only my brain but also my muscles and stomach. It destroyed my relationships to people, but most importantly it almost destroyed my will to live. I know there are many out there who are struggling with the same problems, so over the next weeks I will be sharing my experiences with you and if somebody can learn from them, it will make me feel better. * У меня была тайна. 11 лет я был зависим от снотворного и антидепрессантов. Сначала все было хорошо, но в итоге моя жизнь чуть не разрушилась. В январе этого года я начал курс реабилитации (при помощи моих врачей) и постепенно прихожу в порядок. В последние годы зависимости таблетки сделали меня слабым и напуганным. Это затронуло не только мой мозг, но и отразилось на мышцах, желудке и общем состоянии организма. Эта зависимость портила мои отношения с людьми, но самое главное, она почти уничтожила мою волю к жизни. Я знаю, что есть много людей, которые борются подобным, поэтому в течение следующих недель я поделюсь с вами своим опытом, и я буду рад, если кому-то он поможет. #mentalhealth #mentalhelse #rehab #addiction #зависимость #психологияA post shared by 🎻 ALEXANDER RYBAK 🎻 (@rybakofficial) on

Åpen om vanskelige tema

Alexander Rybak bruker flittig sosiale medier hvor han har tusenvis av følgere. Men han bruker ikke mediene for å tegne et rosenrødt bilde av tilværelsen eller livet. Ved en rekke anledninger har han skrevet om vanskelige perioder av livet.

I januar la han ut et bilde av seg selv sammen med foreldrene sine, og skrev blant annet at han hadde flere kolleger som hadde valgt å ta sitt eget liv og at sammen med hans egne problemer, hadde det blitt en oppvekker for han.

«Så, mitt første prosjekt i 2020 kommer til å bli det vanskeligste i hele livet mitt. Det har ingen ting med musikk å gjøre, og jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta. Men for å komme gjennom dette, trenger jeg deres støtte. Hvordan dere kan støtte: Fortsett med å være dere selv, vær snille mot hverandre og fortsett å lytte til sangene mine,» skrev han.

Er hypokonder


For noen måneder siden var Alexander Rybak til stede på God morgen Norges 25-årsjubileum. På spørsmål om hvilken sykdom han har slitt med, svarte han:

«Jeg er hypokonder, eller kall det hva du vil», sa han til TV 2.

«Men jeg føler at alle over 20 har sitt å stri med, så jeg føler det er litt flaut å bruke spalteplass på det», sa han videre.

Han fortalte også at han følte seg i god form, men på spørsmål om han følte seg helt frisk, svarte han unnvikende.

Jeg synes det er utrolig bra gjort av Alexander at han åpent forteller om problemene sine og avhengigheten. Han har stor innflytelse på mange mennesker, og andre som er i samme problemstilling må kunne bli inspirert til å tak i problemene, slik som han gjør!

Trykk gjerne på deleknappen nedenfor om du er enig!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter