in ,

Alexander Rybak fyller 35 år – bursdagsønsket hans skaper blest

Alexander Rybak

Den folkekjære musikeren Alexander Rybak fyller 35 år i dag. Anledningen bruker han til å be om fred og kjærlighet.

Alexander Rybak har hatt tøffe år bak seg. Noe han har vært dønn åpen om på sosiale medier.


I et innlegg på Instagram forrige sommer avslørte Grand Prix-stjernen at han over mange år har vært avhengig av piller:

«Jeg har levd med en hemmelighet. I 11 år har jeg vært avhengig av sovemedisiner og antidepressiva. Det begynte så uskyldig, men til slutt knuste det nesten livet mitt.»

«I januar startet jeg rehabilitering (jeg fikk god hjelp fra legene mine) og sakte men sikkert begynner jeg å føle meg som meg selv igjen», skrev han videre.

Alexander Rybak ble verdenskjent kjent da han i 2009 vant Eurovision Song Contest. Med sin egenkomponerte «Fairytale» gikk han helt til topps i konkurransen, og ble raskt et verdensidol. Spesielt i Øst-Europa har Rybak tusenvis av fans.


At Rybak er populær forstår man raskt når man ser på Instagramprofilen hans. Der er over 300.000 følgere, fra alle verdens land. Og nettopp på denne profilen har Rybak ved en rekke anledninger skrevet om hvordan han føler seg og hvor vanskelig livet kan være.

I 2019 skrev han blant annet:

«Kanskje er det ikke slik jeg ser ut, men det er akkurat slik jeg føler det: Konstant redd for å leve. Konstant glad for at jeg lever.»

Og forrige sommer skrev han mer om hvordan pillemisbruket påvirket han.

«De siste årene gjorde pillene meg svak og redd. Det påvirket ikke bare hjernen min, men også musklene og magen. Det ødela forhold til mennesker, men viktigst av alt ødela det nesten viljen min til å leve.
Jeg vet at det er mange der ute som sliter med de samme problemene, så i løpet av de neste ukene vil jeg dele mine erfaringer med dere, og hvis noen kan lære av dem, vil det få meg til å føle meg bedre»

Selvmedisinering

I februar fortalte Rybak mer om hvor vanskelig det er å slutte med piller.

«Vær så snill å bruk Google translate til å oversette dette til ditt språk.

I dag er det akkurat akkurat ett år siden jeg hadde min første natt uten sovemedisin. Det startet som et levende helvete, med hallusinasjoner, kaldsvette, magekramper og manisk depresjon, men for hver måned ble det lettere.

Nå føler jeg meg mer som meg selv igjen (jeg har til og med startet med TikTok) MEN jeg har forstått at 11 år med misbruk av piller aldri kan slettes helt fra hodet mitt. Jeg vil for alltid være høysensitiv, på alle måter, og det er noe jeg må leve med,» skriver Rybak. Han kommer også med et lite tips om hvordan han takler suget når det kommer.

«Hver gang jeg vil gå tilbake til narkotiske stoffer, tar jeg bare noen push-ups til Rammstein eller Eminem istedenfor. Det finnes alltid bedre måter. Jeg ber dere alle om å HØRE PÅ LEGEN DERES, og aldri starte med selvmedisinering», skrev Rybak.

Fyller 35 år

I dag, 13. mai, fyller Rybak 35 år. Og i den anledning har han publisert sine bursdagsønsker på Instgaram. Innlegget har raskt gått viralt og har i skrivende stund fått over 40.000 likerklikk.

Dette skriver Rybak om ønskene sine:

«Til bursdagen min ønsker jeg to ting:

  1. Slutt å skade hverandre (jeg vet at det er naivt, men det er 2021 og ærlig talt hvor lenge må mennesker i Midtøsten lide før uvitenhet blir brutt?!?!)
  2. Og på et mer personlig nivå ønsker jeg at dere alle bruker sangen min «Magic» til å lage glade videoer for Tiktok og YouTube. Som en kontrast til krig og hat, bør man ikke glemme fred og kjærlighet.
    Det er alt.
    🌹
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Superslankeren Thor gikk ned 60 kilo – dette er tipsene hans for å holde vekta

hund og trampoline

Moren som filmet videoen av Rottweileren og jenta på trampolinen: – De passer alltid på hverandre