in ,

Alexander Rybak klar med julekonserter – En detalj overrasker

Alexander Rybak

Alexander Rybak har ved en rekke anledninger fortalt om hvor tøft livet kan være. Nå ser han frem til å synge julen inn gjennom juleturné i fulle kirker.

Sommeren 2020 skrev Rybak et innlegg på Instagram hvor han kunne fortelle at han over mange år har vært avhengig av piller: «Jeg har levd med en hemmelighet. I 11 år har jeg vært avhengig av sovemedisiner og antidepressiva. Det begynte så uskyldig, men til slutt knuste det nesten livet mitt,» skrev han den gang.

Alexander Rybak ble verdenskjent kjent da han i 2009 vant Eurovision Song Contest. Med sin egenkomponerte «Fairytale» gikk han helt til topps i konkurransen, og ble raskt et verdensidol. Spesielt i Øst-Europa har Rybak tusenvis av fans.


At Rybak er populær forstår man raskt når man ser på Instagramprofilen hans. Der er det over 560.000 følgere, fra alle verdens land. Og nettopp på denne profilen har Rybak ved en rekke anledninger skrevet om hvordan han føler seg og hvor vanskelig livet kan være.

I 2019 skrev han blant annet:

«Kanskje er det ikke slik jeg ser ut, men det er akkurat slik jeg føler det: Konstant redd for å leve. Konstant glad for at jeg lever.»

Selvmedisinering

I februar i år tok Rybak igjen til Instagram for å fortelle om sitt eget pillemisbruk, og for å oppfordre andre til ikke å gjøre det samme som han.

Denne uken kom det en ny melding fra Rybak. En melding hvor han forteller hvor hardt det har vært å venne seg av med piller.

«Vær så snill å bruk Google translate til å oversette dette til ditt språk.

I dag er det akkurat akkurat ett år siden jeg hadde min første natt uten sovemedisin. Det startet som et levende helvete, med hallusinasjoner, kaldsvette, magekramper og manisk depresjon, men for hver måned ble det lettere, skrev Rybak.»

Han fortalte videre om hvor vanskelig misbruket er å kjempe mot, og hva han selv gjør når abstinensene melder seg.

«Nå føler jeg meg mer som meg selv igjen (jeg har til og med startet med TikTok) MEN jeg har forstått at 11 år med misbruk av piller aldri kan slettes helt fra hodet mitt. Jeg vil for alltid være høysensitiv, på alle måter, og det er noe jeg må leve med.

Hver gang jeg vil gå tilbake til narkotiske stoffer, tar jeg bare noen push-ups til Rammstein eller Eminem istedenfor. Det finnes alltid bedre måter. Jeg ber dere alle om å HØRE PÅ LEGEN DERES, og aldri starte med selvmedisinering.»

Skal på juleturné

Juleturneen «Stille natt, hellige natt» går av stabelen i desember, og kanskje noe overraskende for mange er det at Rybak skal holde konsertene blant annet sammen med ekskjæresten Ingrid Berg Mehus.

Det var faktisk nettopp Mehus som var i tankene til Rybak da han skrev den populære låta «Fairytale». Det skriver Dagbladet. De to ble et par da de begge var fiolinelever på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.

Utenom Rybak og Mehus skal også Rune Larsen (73), Maria Haukaas Mittet (42) og Hans Marius Hoff Mittet (44) være med på juleturnéen.

Selv gleder Ingrid Berg Mehus seg stort til desember og fulle kirker.

– Det gleder jeg meg masse til. Jeg håper det kommer mange mennesker. Det er en drøm nå at det kan være fullsatt kirke når det begynner, sier Mehus til Se og Hør.

Og det å skulle opptre sammen med ekskjæresten synes hun bare er gøy.

– Det synes jeg er kjempekoselig. Han er en fin fyr å jobbe med. Vi er gode venner, sier Mehus.

Under konsertene skal de to også synge duett sammen.

Vi gleder oss masse til å høre julemusikk fra disse store musikerne – da kommer nok julestemningen fort!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Frigir bilder: Dette er de savnede i Kvam

Davy Wathnes søster savnet etter båttragedien: – vi er sønderknuste