torsdag, februar 27, 2020
Kjendisnytt Alexander Rybak vant kåringen "tidenes Grand Prix-låt"

Alexander Rybak vant kåringen «tidenes Grand Prix-låt»

-

I år har TV 2-programmet «Allsang på grensen» hatt sin egen kåring av tidenes Melodi Grand Prix-låt. Og det var ingen ringere enn Alexander Rybak og «Fairytale» som stakk av med den seieren. Kanskje ikke så overraskende?

Det er publikum som har stemt frem vinneren. Blant låtene man kunne stemme på, var blant annet «La det swinge»  med Bobbysocks, Carolas «Fångad av en stormvind», «Euphoria» med Loreen, «Diggiloo Diggiley»  med Herreys, Abbas «»»Waterloo  og Hold Me Now» med Johnny Logan.

Men det var kanskje ikke så overraskende at det var Alexander Rybak som vant. Da han stilte opp for Norge med låta «Fairytale» i den internasjonale finalen i Moskva i 2009, vant han en soleklar seier.

Tidenes høyeste poengsum

I den norske finalen i Oslo Spektrum i februar, vant «Fairytale» den mest knusende seieren i Melodi Grand Prix historie. Låta fikk til sammen 747.888 stemmer, mer enn seks ganger så mange stemmer som Tone Damli som kom på andreplass.

I den internasjonale finalen i mai, tok Norge Norge ledelsen fra start. Etter at resultatene fra ti land var kommet inn, ledet Norges bidrag med dobbelt så mange poeng som andreplassen, og til slutt vant «Fairytaile» med 16 tolvere og hele 387 poeng. Poengsummen var tidenes høyeste i konkurransen.

Møtte opp med fela si

Seieren var Norges tredje i ESC, de to første var «La det swinge» i 1985 og «Nocturne» i 1995.

«Fairytale» ble liggende på VG-lista i hele 22 uker, hvorav ti uker som nummer én. Dette er den største suksessen til en norsk vinner noen gang.

Da Alexander Rybak vant kåringen til «Allsang på grensen», møtte han selvfølgelig opp med fela si, og fremførte vinnerlåten. Fikk du ikke med deg den flotte fremføringen, kan du se den her:

Alexander Rybak – Fairytale

Dere har bestemt. Alexander Rybak og "Fairytale" er tidenes MGP-låt!Se den fantastiske avslutningen av årets Allsang på Grensen her!Takk for at dere så på i år❤️vi er tilbake med en "best of" fra årets sesong neste torsdag.Allsang sendes i reprise lørdag kl. 19.00 eller på TV 2 Sumo når du vil!

Publisert av TV 2 Torsdag 8. august 2019

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...