lørdag, juni 6, 2020

Alexs (21) utleier satt termostaten i bur: – Dette kan umulig være lov?

Mest lest nå

Alex Milsom er journaliststudent og leier en leilighet i London. Forrige uke satt utleieren hans termostaten i bur, slik at Alex ikke selv kan regulere temperaturen i leiligheten sin.

Alex, som betaler 8.200 kroner i måneden for leiligheten, la ut et bilde at termostaten på Twitter. Det har fått folk over hele verden til å rase. Termostaten er wifi-kontrollert, og er av typen Nest. I tillegg til at Alex ikke kan regulere temperaturen, kan han heller ikke se hvor mange grader det er i leiligheten.

«Vi aner ikke hva temperaturen er. The Nest-skjermen lyser opp når du er i nærheten av den, men boksen har gjort at den funksjonen ikke virker. Vi kan ikke se tallet», sier Alex til BBC.


Foto: Privat

Går viralt på Twitter

På Twitter skriver Alex:

«Velkommen til utleie i London! Min utleier har akkurat satt termostaten vår i et bur.»

Tweeten til Alex går nå viralt. Over 36.000 liker posten hans.

«Dette kan umulig være lov», spør flere seg. Men det er det. Ifølge britisk lov har utleier lov til å kontrollere termostaten på denne måten.

«Søndag kveld våknet jeg opp helt svett fordi varmen var på, men neste morgen måtte jeg dusje på jobb fordi det ikke var noe varmt vann», sier Alex til BBC.

Oppfordrer til sunn fornuft

David Smith i utleierforeningen Residential Landlords Association bekrefter overfor BBC at det ikke finnes noe forbud mot å forhindre leietakere i flerboliger å sperre inne termostaten. Men han oppfordrer utleiere til å bruke sunn fornuft.

«Det handler om god utleieforvaltning, og vi oppfordrer våre utleiere til å snakke med leietakerne før de tar slike grep», sier han.

LES OGSÅ: Dette bursdagsbildet går viralt. Kan du se hvorfor?

129,804FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter