Hjem Nyttig Alle kan gjøre denne livsfarlige feilen, men at det fortsatt skjer så ofte er sjokkerende å tenke på

Alle kan gjøre denne livsfarlige feilen, men at det fortsatt skjer så ofte er sjokkerende å tenke på

Hver tiende dag dør et barn som følge av å bli etterlatt i varme biler. Etter å ha sett dette, blir det lenge til du gjør det samme.

Hver sommer hender det at noen glemmer tiden, og lar barnet sitt bli igjen i en varm bil. Du har kanskje gjort det selv en gang eller to. Som oftest går det bra, men det er lite som skal til før det kan gå virkelig galt.

Små barn og varm bil på sommerstid hører ikke sammen, punktum. Faren for at barnet blir overopphetet og får alvorlig skader i løpet av kort tid er så absolutt til stede. I noen tilfeller kan det ta så kort tid som 15 minutter før barnet risikerer å pådra seg livstruende hjerne og nyre-skader.

Hender dessverre hver sommer

Det har i løpet de siste årene vært flere tilfeller hvor dette har ført til tragiske dødsfall i Norden. I 2009 omkom en ett år gammel jente i Danmark etter at faren glemte henne igjen i en overopphetet bil, og hver sommer oppstår det situasjoner som fører til at politiet eller privatpersoner ser seg nødt til å bryte seg inn i biler i Norge for å redde ut barn eller dyr fra overopphetede biler.

Hver tiende dag dør barn av dette i USA

I USA fører dette dessverre altfor ofte til tragiske hendelser. Man regner med at det rundt hver tiende dag dør det et barn grunnet at det har blitt etterlatt i en varm bil – uten mulighet til å komme seg ut. I de fleste tilfellene er det barn under to år som omkommer. Bare hittil i år har 13 små barn omkommet i USA alene.

  1. gutt og far

Det bestemte folkene i Red Castle Production seg for å gjøre noe med. Videoen One Descision ble laget med det for øye å redusere antall ulykker til null.

Lansert ifjor, har den siden blitt vist på nasjonale TV-kanaler i USA som en del av en kampanje for å forhindre slike dødsfall. 

Videoen er en dramatisering av en virkelig hendelse.

Vi håper og tror at dere etter å ha sett denne aldri kommer til å ta sjansen på å etterlate verken barn eller dyr igjen i en varm bil en sommerdag.

Del den gjerne med alle du bryr deg om.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com