Hjem Meninger Alle som har omsorgsyrker burde ha megalønninger

Alle som har omsorgsyrker burde ha megalønninger

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Er det ikke forunderlig å tenke på? At mennesker som jobber for at nettopp andre mennesker skal få det bedre, ofte er blant de gruppene som tjener minst? Mennesker som jobber til alle døgnet tider og som faktisk redder liv gjennom yrket sitt er vel i realiteten de som «fortjener» å tjene mest?

Det mener i hvert fall Glenn Ingvar Hysén. Mannen som skriver kronikker for svenske Expressen, skrev nylig en kronikk om dette temaet. Vi er så enig med Glenn og har oversatt teksten til norsk nedenfor. Les den, og den den videre på sosiale medier dersom du støtter budskapet hans.

Alle som har omsorgsyrker…

Nå har sommeren kommet i gang for alvor med VM-fest og alt det som hører med. Men husk at det er mennesker som ikke har det så bra, når du klager på at du ikke får lov til å grille når det er tørt i gresset eller når du synes det er for varmt i solen.

På torsdag var jeg en tur innom sykehuset og hilset på en kompis som jobber der, blant annet på akutten. Jeg skulle levere noen skjorter som vi har trykket opp i forbindelse med podcasten vår.

På vei til akutten gikk jeg gjennom korridorene, og når jeg siden forlot sykehuset fikk jeg meg en tankevekker. Jeg skulle gå hjem og se på VM-premieren og gledet meg til det, men disse menneskene som ligger der oppe og har det tøft har kanskje ikke den muligheten.

Man har det så forbannet bra egentlig, at man får lov å ha en hverdag og at man får lov til å være frisk. Det er noe alle mennesker burde tenker over synes jeg. 

Folk klager så jævla mye nå. Det kan handle om at folk klager på smågreier i trafikken eller spyr galle over at det er for varmt i solen. Jeg mener at mennesker skal være umåtelig glad for at de i det hele tatt kan være ute i solen og nyte sommeren. Ta deg selv en tur gjennom de korridorene og innse selv hvor latterlig alt klagingen fremstår.

Jeg har vært en del på sykehus. Pappa har vært dårlig og innlagt i noen måneder. Når man er der og hilse på, så kan man ikke unngå å se de som ligger på rommene. De stakkarene med gips og slanger over alt. Man føler seg dårlig når man ser slikt.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Når jeg hilser på pappa og treffer personalet som jobber der, og ser hvor de sliter som dyr, blir jeg opprørt. Man har jo hørt hvor dårlig betalt de har. Det er en skam. 

Dette er mennesker som burde hatt megalønninger, som gjør en slik tøff og viktig jobb. Jeg hadde aldri klart det selv, å gjøre en slik enorm innsats hver eneste dag. Jeg blir rørt hver gang jeg er der og fatter ikke hvordan de klarer å ikke bli påvirket.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

At du har en dårlig dag på jobben, har forsovet deg eller synes det er kjedelig å vaske er bagateller. Akkurat som at din hverdag noen ganger kan føles trist eller grå.

Gå til et sykehus og gå inn i en av disse korridorene, så lover jeg deg at du får litt perspektiv på hverdagen.

Tenk på disse menneskene og kjenn hvor godt du faktisk har det i sommer når du følger med på fotballfesten eller tenner den der grillen.

Vær glad for at du har en hverdag og kan gjøre det du føler for. 

Kronikk av Glenn Ingvar Hysén, opprinnelig publisert i Expressen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com