Det må være en svært ubehagelig opplevelse dersom bilen din plutselig punkterer eller får motortrøbbel når du kjører på motorveien. Spesielt for de av oss som ikke er kyndig nok til å fikse noe som helst selv i veikanten. 

Det er i slike situasjoner vi bare må håpe på at det kjører noen gode medtrafikanter forbi som vil strekke ut en hjelpende hånd.

Folkene bak YouTube-kanalen HammyTV er mest kjent for å lage humoristiske innslag. Men i dette innslaget så bestemte de seg for å lage et sosialt eksperiment.

En mann som heter Ryan har parkert bilen sin i veikanten, og later som at bilen har punktert. De ville rett og slett sjekke hvor lang tid det ville ta før noen stoppet opp for å hjelpe til.

Bilene suste forbi i all hast. Ingen stoppet. En time var gått. Da stoppeklokken hadde bikket 2 timer kjørte det en bil inn til siden og stoppet. En kar kommer ut av bilen. Presenterer seg selv og spør om det er behov for noe hjelp. Dette var starten på en rørende samtale.

Mannen som stoppet for å hjelpe heter Eric. Man kan fort se at ikke alt er som det skal med denne mannen. Ansiktet er vansiret, og Eric forteller at han tidligere ble skadet i en brann som nesten tok livet av han. Ryan blir nysgjerrig på Erics historie og spør han forsiktig om hva som hadde skjedd. Det viser seg at Eric hadde mistet så og si alt til flammene.
Den personlige tragedien gjorde et sterkt inntrykk på folkene bak dette sosiale eksperimentet. De byttet raskt om til et funksjonelt bakhjul på bilen sin, og tok Eric med seg for å gjengjelde den fine gesten han viste ved å stoppe.

Se den inspirerende historien her: