Man har lenge visst at dyr kan ha en positiv innvirkning på eldre menneskers hverdag og humør. Nå skal alle sykehjem i Oslo få hund. 

VG skriver at byrådsleder Raymond Johanesen selv er en hundeelsker. Han forteller til avisen at hunder har så god effekt på eldre mennesker at alle sykehjem i Oslo skal få besøkshund i løpet av 2019.

– I dag har 13 av 39 sykehjem fastboende hund. Vi vil innføre fastboende dyr eller fast besøkshund ved alle de 39 sykehjemmene. Det har så god effekt at alle eldre ved hjemmene våre i Oslo, i løpet av 2019 skal få få tilbud om litt tid med hund i løpet av uken.

Institusjonssjef utelukkende positiv 

Institusjonssjef ved Økernhjemmet, Turid Mood, har hatt besøk av Raymond Johanesen for å vise hvordan Økernhjemmet benytter seg av hunder. Hun forteller til VG at dyrene har en særdeles positiv innvirkning på beboerne.

Raymond Johanesen elsker selv hunder og lover nå at alle sykehjem i Oslo skal få besøkshund. Foto Privat
Raymond Johanesen elsker selv hunder og lover nå at alle sykehjem i Oslo skal få besøkshund. Foto Privat

– Vi har altså så gode erfaringer. Svært mange av oss har hund og det blir et stort savn når de eldre kommer på hjemmet. Vi ser hvordan beboere lyser opp når hunden kommer på besøk, forteller Mood før hun også avslører at de eldre på hjemmet kan få hunden i sengen om de ønsker det.

– Vi bruker hunden på flere måter. Noen har vært vant til å ha hunden i sengen. Det tillater vi også. Å få en hund opp i sengen i et kvarter, gir stor glede og noe å glede seg til. Vi ser at det har veldig god effekt på demente. De finner stor glede i nærkontakt med hunden. Endel eldre vil bare ligge i sengen. Vi sliter med å få dem opp for dusj og hygiene. Når de hører at hunden snart kommer på besøk, bidrar det til at de kommer seg opp og steller seg – før besøket. Det er også til stor glede for eldre som ligger for døden, sier hun til VG.

LES OGSÅ
Alexander (19) sluttet etter ett år i hjemmepleien - ”Jeg er helt ferdig”

Mener du at sykehjem ellers i Norge også burde innføre dette? Trykk i så fall på deleknappen for å gjøre politikerne oppmerksomme på hva man nå innfører i Oslo!