torsdag, februar 25, 2021

Alle trodde mannen uten armer og bein ville forbli ensom – slik er livet hans i dag

Mest lest nå

Det er mange fordommer rundt mennesker med nedsatt funksjonsevne. For eksempel at de har vanskeligheter med å finne kjærlighet. Ryan Hudson-Peralta fra USA mangler både armer og bein, men lever i dag et liv som mange drømmer om.

Ryan ble født med en lidelse som gjorde at armer og bein ikke ble utviklet. Legene var raske med å forberede foreldrene på at sønnen deres aldri ville kunne leve et normalt liv. De sa at han ikke kunne få en vanlig jobb eller stifte en familie som andre, skriver Cater News Agency.

Men Ryan skulle motbevise «spådommene». Han møtte sin store kjærlighet, stiftet familie og inspirerer nå tusenvis av andre med medfødte funksjonshemminger til å kjempe for det de drømmer om.


Mange blir overrasket

Etter utdannelsen hvor Ryan lærte seg webdesign, fikk han raskt jobb. Han ønsket å vise alle som trodde at han ikke kunne noe, at de tok feil. Og at det motiverte ham til å jobbe hardt for å oppnå ting som ingen trodde han kunne gjøre.

En av tingene som Ryan stadig møter fordommer rundt, er hvordan han kunne finne kjærligheten.

«Alle tror at en funksjonshemmet mann som meg ikke kan ha en vakker kone, så mange blir overrasket over at Carrie er min kone og ikke min pleier,» sier Ryan.

Han forteller også at han nesten daglig får spørsmål om hvordan han får ting til. Men hverdagen har han lært seg å takle, på egenhånd.

«Jeg har ikke en eneste pleier. Jeg gjør alt selv. Alt fra å kjøre bil, bade, spise og gå på toalettet,” sier han.

Fikk barn


Ryan møtte Carrie i 2000, og ble bonusfar for datteren hun hadde fra før. Deretter fikk paret en velskapt sønn sammen.«Legene var bekymret for at sønnen vår, Noah som nå er 18 år, ville bli som meg,» forklarer Ryan.

I don't always play basketball but when I do it's always for money! 💸 💰😜 #Day60 #1440Steps

Publisert av Ryan Hudson-Peralta Fredag 1. mars 2019

«Selv om det ikke er en arvelig tilstand, så hadde vi ikke bekymret oss uansett», forteller Ryan videre.

Ryan har valgt å dele sitt liv for å inspirere andre. Budskapet hans? Ingenting er umulig, uansett hvilket utgangspunkt du har!

LES OGSÅ: Lille Joseph ble født med havfrue-syndromet. Døde i farens armer etter bare en dag

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter