Hjem Historier fra livet ALS-syke Charlie fant kjærligheten med assistenten Marie

ALS-syke Charlie fant kjærligheten med assistenten Marie

Charlie Hägg var en suksessfull fotballspiller på den svenske klubben Landskrona. Men så fikk han ALS, bare 29 år gammel. Livet ble plutselig helt snudd på hodet.

Charlie fikk diagnosen i 2014. Det gikk raskt nedover med han, og fire år senere var han så syk at han måtte være koblet til respirator for å kunne puste. Han kunne heller ikke gå, og måtte bruke rullestol for å komme seg rundt.

Men midt i alt det mørke, fant Charlie kjærligheten. For omtrent ett år siden, ble det klart at Charlie trengte en assistent. En av dem som søkte på jobben, var Marie Bemergård. Hun fikk jobben, og det tok ikke lang tid før de to begynte å få følelser for hverandre.

Følelsene var der med en gang

«Det var veldig mye følelser med en gang, men jeg tror vi verken forstod eller våget å tenke på kjærlighet», sier Charlie til svenske Expressen.

På spørsmål om hvem det var som til slutt tok initiativet, svarer Charlie:

«Jeg kan ikke røre meg, så det var nok Marie.»

«Det var kanskje meg», sier Marie.

«Det var på et sykehusrom i Lund at det sa klikk på ordentlig», sier hun videre.

Deretter hadde paret lange samtaler ut i natten om hvordan de skulle få dette til rent praktisk.

«Vi skjønte at vi ikke bare kunne overse dette. Så til slutt sa vi: «Nå kjører vi, vi bare gjør det.» Vi har ingen ting å tape», sier Charlie.

Har fått mye kritikk

Men selv om Charlie og Marie var veldig lykkelige, var det ikke alle som likte at de var blitt kjærester. Marie fikk mange spørsmål om hun ikke var klar over at Charlie kom til å dø. Og Charlie fikk ofte høre at han ikke burde utsette Marie for dette.

«Derfor kjennes det viktig å spre budskapet om at man må få være lykkelig og forelsket i en sånn tragedie som ALS er. Jeg kan bli overkjørt i morgen. Vi gjør rett i å ta vare på den her tiden», sier Marie.

Paret har opprettet en Facebook-profil som de kaller Beat ALS. Der kan du følge paret gjennom både oppturer og nedturer.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com