in

Amalie Snøløs avslører sykdom

Amalie Snøløs
Foto: Amalie Snøløs / Instagram

TV2-profil og influenser Amalie Snøløs (24) avslørte sykdom på direkten.

Mange husker Amalie Snøløs da hun deltok på Farmen i 2017. Snøløs kom på tredjeplass i programmet. I 2018 var hun med i «Skal vi danse».

Snart blir hun å se på TV2 igjen. Hun er en av programlederne i programmet Blipp vs. Snøløs. Her skal Snøløs og Senkveld-programleder Stian Blipp lede hvert sitt profesjonelle team av gamere gjennom ulike typer lagkonkurranser.


Nylig var Snøløs gjest hos God morgen Norge, og her fortalte hun om helseplagene som som oppsto under Skal vi danse-deltagelsen. Plagene førte til at hun måtte oppsøke lege opptil flere ganger i uken.

Under innspillingen av Snøløs vs. Blipp kom endelig svaret etter en lang utredningsprosess. Snøløs har fått påvist epilepsi. En sykdom som rammer nervesystemet og som skyldes forstyrret elektrisk aktivitet i hjernen.

En ressurs framfor en byrde

Snøløs forteller at hun ønsker å forholde seg til diagnosen sin som en ressurs framfor en byrde:

– Å få den slengt i trynet var vanskelig i starten, men også veldig godt. For da kunne jeg vite og begrunne hvorfor jeg har følt meg så tung i kroppen, forteller hun til TV2.

Snøløs forteller også at hun har måtte gjort noen livsstilsendringer, at hun har lært at hun må høre på legene, og ta mer hensyn til seg selv.

24-åringen er en ivrig gamer, og forteller at dette fortsatt er en aktivitet hun kan holde på med: – Det er jo en problematisk sykdom opp mot gamingen, men det går veldig fint. Jeg kan fortsatt spille, avslutter Snøløs.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Birgit Skarstein

Danseren blir samboer med Birgit Skarstein

Prins William og hertuginne Kate er i sorg