søndag, juni 13, 2021

Amerikanerne rasende på prins Harry etter nye uttalelser

Mest lest nå

Prins Harry får nå massiv kritikk, både fra amerikanere og briter, etter at han nylig kom med enda flere uttalelser. 

The First Amendment, eller USAs første grunnlovstillegg, som det heter på norsk, forhindrer regjeringen blant annet i å lage lover som regulerer etablering av religion, eller som vil forby fri utøvelse av religion, eller forenkle ytringsfriheten og pressefriheten.


RELATERT: Prins Harry med dokuserie på Netflix: Følger krigsveteraner i paraidrett-konkurransen Invictus Games

I «Armchair Expert», en podcast fra Dax Shepard, kaller Harry grunnlovstillegget «bonkers» eller «høl i hue», samtidig som han innrømmet at han ikke helt forstår det.

Dermed satte han fyr på opinionen over dammen. Tidligere har prins Harry og hertuginne Meghan møtt betydelig mye mer sympati i USA enn i Europa for påstandene de kom med i skandaleintervjuet med Oprah Winfrey. Men når Harry nå rører ved grunnvollene i det amerikanske samfunn, møter han motbør.

RELATERT: Fyrst Albert til BBC: Håper prins Harry har dømmekraft og visdom til å gjøre de riktige valgene

Nettavisen skriver at mange amerikanere reagerer sterkt på uttalelsene, og at de mener han bør vise respekt for landet som har tatt imot ham etter at han og hertuginne Meghan flyttet fra Storbritannia.

Den konservative skribenten, forfatteren og TV-personligheten Meghan McCain skriver følgende:

– Vi kjempet en krig i 1776 så vi ikke trengte å bry oss om hva du sier eller tenker.

RELATERT: Prins Harry fryktet for Meghans liv – valgte å trekke seg tilbake

– Når det er sagt, så har du valgt å søke tilflukt her fra ditt hjemland og blomstrer her på bakgrunn av hva vårt land har å tilby, og en av de tingene er First Amendment – så vis det litt forbaska respekt, skriver hun på Twitter ifølge Nettavisen.

– Det at prins Harry fordømmer USAs First Amendment viser at han ikke skjønner tegninga. Snart vil han ikke være ønsket på noen sider av dammen, skriver den britiske Brexit-politikeren Nigel Farage på Twitter.

RELATERT: Så mye får Oprah betalt for intervjuet med Meghan Markle og prins Harry

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter