lørdag, april 17, 2021

Amerikansk blogger drikker hundeurin for å få glattere hud og motvirke kreft

Mest lest nå

Den 21 år gamle amerikanske bloggeren Lynn Lew har nylig laget en kontroversiell video som nå sprer seg som en farsott på internett. I videoen ser man henne drikke hundeurin – direkte fra hunden sin – noe hun mener er bra for for flere ting.

Spesielt effektivt skal det være mot kviser, noe hun også gir uttrykk for i videoen:


– Mange av dere spør meg hvorfor jeg alltid ser så bra ut, hvorfor sminken min alltid er så perfekt og hvorfor jeg alltid har en slik naturlig glød i huden, sier 21-åringen.

Deretter tar hun frem et plastkrus og demonstrerer hvordan hun gjør det.

I begynnelsen av videoen presenterer hun seg, før hun bøyer seg ned og samler hundeurin i et plastkrus.

Som hun deretter drikker. Direkte fra hunden.

– Før jeg drakk min første kopp med hundeurin var jeg deprimert, jeg var trist og hadde mange kviser, sier Lew etter å ha satt til livs det ferske kruset med hundeurin.

Men det stopper ikke der. Lynn Lew mener å drikke hundeurin har enda flere fordeler enn kun de kosmetiske.

– Hundeurin inneholder også vitamin A, vitamin E og inntil 10 gram kalsium, og det kan bidra til å kurere kreft, fortsetter hun.

Det å drikke hundeurin er imidlertid ingen ny oppfinnelse, og har tidligere vært kjent som «urinterapi», brukt blant annet i oldtidens Kina, Hellas og Egypt.

Dagens eksperter er noe mer skeptiske, og advarer mot å drikke urin i det hele tatt, da det ofte inneholder stoffer kroppen egentlig prøver å kvitte seg med. Urin er tross alt en av kroppens avfallsstoffer.

Blant de som advarer mot å drikke urin finner man Joy McCarthy som er en sertifisert holistisk ernæringsfysiolog.

– Urin består hovedsakelig av vann, masse urea, kreatinin, forskjellige elektrolytter, urinsyre, sporproteiner og lave nivåer av antistoffer og enzymer, sier hun.

Hun forteller videre at det å drikke urin fra dyr kan være spesielt farlig, i og med man ikke alltid vet hva det inneholder.

– Det er oppdaget tilfeller av ugressmidler i hundeurin. Sannsynligvis fra gressplener, og det kan inneholde forskjellige antibiotika og hormoner vi ikke har gått av. Jeg tror faktisk ikke det er særlig trygt å drikke det, avslutter Joy.

Det er en kjent misforståelse at mennesker i nød kan overleve ved hjelp av å drikke sin egen eller andres urin, noe som har vist seg å være direkte feil. Faktisk går det amerikanske forsvaret ut og instruerer sine soldater i ikke å drikke urin, hverken sin egen eller andres, da den kan inneholde elementer som er skadelige for kroppen.

Det finnes heller ingen vitenskapelig belegg for å påstå at det å drikke urin kan hjelpe til med å bekjempe kreft.

Dr. Amy Shah, en allmennpraktiserende lege, forteller at mindre mengder urin en gang i tiden kan ha en helsefremmende effekt, men det er flere ting man må være oppmerksom på. Blant annet inneholdt urin mindre giftstoffer for et par tusen år siden.

– Å drikke dagens urin uten noen form for filter vil nok være mer skadelig en gavnlig, ikke minst hvis man sammenligner med moderne medisinene vi har tilgjengelige nå, sier hun.

Hva tror du? Ville du drikke hundeurin for å så glattere hud? Eller vil du prøve noe annet? Se videoen nedenfor, og legg igjen en kommentar om hva du tenker om dette. Husk å del!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter