fredag, oktober 23, 2020

Amerikanske bilprodusenter vil produsere respiratorer

Mest lest nå

I en pressekonferanse om Koronaviruset fredag kveld, sa den amerikanske presidenten Donald Trump, at flere selskaper vil konvertere produksjonen fra industrielle produkter til respiratorer.

I pressekonferansen sa han blant annet at flere bilprodusenter ville konvertere produksjonen sin. Han nevnte Ford- og Chevrolet-produsenten General Motors da han ble spurt om han kunne presisere hvilke selskap han har snakket med.

I dag sa den amerikanske presidenten at han også ville sette i gang «kriseloven» Defense Production Act (DPA).


DPA aktiveres under krisetider slik at staten kan kontrollere hvilke varer ulike selskaper skal produsere. «Krisetids-sosialisme» som det kalles av politiske kommentatorer, er en føderal lov som først ble brukt under Koreakrigen. Siden har den blitt brukt en rekke ganger under den kalde krigen.

Avbildet er den amerikanske presidenten, Donald Trump.

Tesla-grunnleggeren ønsker også å bidra

Grunnleggeren for PayPal og Tesla, Elon Musk, har også kommet med kommentarer om å assistere i produksjonen av slikt utstyr dersom det er nødvendig.

Kritiserte det eksisterende systemet

Ved gjentatte anledninger under pressekonferansen rettet Trump kritikk mot det eksisterende system for krisehåndtering, etablert før og under Obama-administrasjonen. Den trege responsen til viruset er ifølge presidenten ikke hans skyld, selv om det er hans administrasjon som har kuttet støtte til legemiddel-administrasjonen (FDA), og avviklet det pandemiske respons-teamet i 2018 (som ble etablert under Obama).

Hva er en respirator?

En respirator er en beskyttende maske som dekker brukerens nese og munn. En respirator brukes for å redusere risikoen for å inhalere skadelige luftpartikler (deriblant virus), gass og damp. Respiratorer er egentlig designet for å brukes i helseomsorgen, men kan også brukes av, og selges til, sivile.

Det har vært mye debatt om hvorvidt respiratorer og ansiktsmasker er nødvendige og brukbare preventive midler i kampen mot Koronaviruset. De fleste forskere har konkludert med at det er et godt hjelpemiddel dersom det brukes riktig. Viruset kan nemlig sitte i luften, i følge en ny rapport fra Kina.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter