lørdag, juni 12, 2021

Jørgine ammer fortsatt sønnen på 3: – Folk må lære seg å holde kjeft

Mest lest nå

Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (31), gjestet nylig i podkasten «Ida med hjertet i hånden».

Her forteller hun ifølge Se & Hør om reaksjonene hun fikk i fjor etter at hun publiserte et bilde der hun ammet sønnen sin, Milano, som da var to år gammel.


I kommentarfeltet var det enkelte som mente at hennes to år gamle sønn var alt for gammel for å bli ammet og uttrykte avsmak.

– Jeg tror ikke det at andre er fordømmende og mener at de sitter på en fasit, gjør at andre tar annerledes valg. Folk må lære seg å holde kjeft, det er ikke interessant hva du mener alltid, sier hun.

Jørgine Massa Vasstrand legger til at man gjerne må mene ting, men at man kan si det til en venninne.

– Du behøver ikke spy det ut i sosiale medier, sier hun.

Helsedirektoratet anbefaler at barnet får morsmelk hele det første leveåret og gjerne lenger, dersom mor og barn trives med det.

– Anbefalingen fra Helsedirektoratet er en anbefaling. Det er ingen som kan si hvor lenge du skal amme. Du kan amme så lenge du vil. Heng deg derfor ikke opp i en bestemt alder, men lytt til dine egne behov og ønsker, skriver nettsiden Ammehjelpen.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler at barn får morsmelk til de er to år og gjerne lenger.

Jørgine Massa Vasstrand er ikke den eneste kjendisen som har kommet i hardt vær for langtidsamming. Coco Austin, som er gift med den amerikanske skuespilleren og musikeren Ice T, fikk kraftige reaksjoner da hun publiserte bilder som viste at hun ammet sin snart fire år gamle datter.

LES OGSÅ: Jørgines viktige ferieoppfordring til alle foreldre: 7 av 10 foreldre drikker foran barna

Mens mange ifølge KK takket Coco for å bidra til å normalisere amming og mente bildene var vakre, mente andre det var svært upassende.

Også Leanne Allerton har skapt overskrifter på grunn av sin «langtidsamming». Hun er en mor og YouTuber. Hun publiserte en video som viser at hun ammer sin 4 år gamle datter, den har fått nesten 1 million visninger, og mange negative tilbakemeldinger.

Hva mener du? Hvor lenger bør man amme barna sine, eller er det egentlig noen fasit på det? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å sin din mening.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter