Hjem Kjendisnytt Amy Schumer fikk kritikk for ansiktet – slik svarer hun nettrollene

Amy Schumer fikk kritikk for ansiktet – slik svarer hun nettrollene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da skuespiller og komiker Amy Schumer lanserte en ny sesong av Life & Beth var det ansiktet hennes som fikk oppmerksomhet. Mange mener hun er oppblåst i fjeset. Kritikken fra media og nettroll fikk Schumer til å svare på tiltale. 

Det var etter en opptreden nylig, komiker og skuespiller tok til instagram for å kommenterer det at mange snakker om det oppblåste ansiktet hennes. 

– Tusen takk for alles innspill om ansiktet mitt! I nesten 20 år har jeg hatt glede av tilbakemeldinger og tanker om utseendet mitt, slik alle kvinner har, sier hun sarkastisk i innledningen. 

Deretter sier hun til de mange som diskuterer ansiktet hennes at de har rett i at det er mer oppblåst enn normalt akkurat nå. 

– Jeg har endometriose, en autoimmun sykdom som enhver kvinne bør lese om. Det er noen medisinske og hormonelle ting som skjer i min verden akkurat nå, men jeg har det bra. Historisk sett har kvinners kropper knapt blitt studert medisinsk sammenlignet med menn, sier Schumer videre i innlegget. 

Ifølge helsenettstedet NHI.no er endometriose en tilstand der vev av liknende type som slimhinnen i livmoren (endometrium) vokser utenfor livmorhulen. Ved ekstern endometriose kan man finne slimhinnevevet på andre organer også. Mellom seks og ti prosent av kvinner har symptomgivende endometriose. Blant kvinner med barnløshet forekommer endometriose hos opptil 50 prosent. 

– Jeg tror dessuten at en kvinne ikke trenger noen unnskyldning for sitt fysiske utseende og skylder folk en forklaring. Men jeg ville benytte anledningen til å fremme egenkjærlighet og akseptere kroppen du er i. Som alle andre kvinner/mennesker føler jeg meg noen dager selvsikker og god som pokker, mens jeg andre dager helst vil tre en pose nedover hodet, sier hun. 

Deretter legger hun til: 

– Men jeg føler meg sterk og vakker og så stolt over dette tv-programmet jeg har laget. Skrevet. Medvirket til og regissert. Kanskje vi kan fokusere på det også litt. Jeg hadde backup-dansere, men ansiktet mitt er overskriften, sier hun og legger til en latter og sier hun håper folk hygger seg med showet hennes Life & Beth som hadde premiere 16. februar.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com