torsdag, februar 25, 2021

Anbefaler å oppheve nasjonale tiltaksnivå på Østlandet

Mest lest nå

Helsedirektoratet og FHI anbefaler at de nasjonale tiltaksnivåene i ring 1 og 2 på Østlandet oppheves.

– Det er i dag bedre oversikt over smittesituasjonen for virusvarianter, både i de tre kommunene nevnt over, men også i andre kommuner, skriver FHI ifølge VG i sin vurdering av situasjonen.

Det betyr ikke nødvendigvis «fritt fram»: FHI anbefaler kommunene å gjøre en lokal vurdering av situasjonen.


– For kommuner som har en stor grad av samhandling på tvers av kommunegrensene kan det være aktuelt med mobilitetsreduserende tiltak. Vi anbefaler at slike tiltak vurderes, og vedtas etter en lokal vurdering og eventuelt samordnet med nabokommuner, skriver Folkehelseinstituttet ifølge avisen.

Espen Nakstad

Regjeringen vil holde pressekonferanse kl 14:00 tirsdag, der de presenterer avgjørelsene.

Tiltakene i Østlandskommunene i Ring 1 og 2 som har særskilte nasjonale tiltaksnivå gjelder foreløpig frem til og med onsdag 17. februar.

Da Oslo-tiltakene ble forlenget forrige uke advarte byrådsleder Raymond Johansen om at det går en grense for hvor stor belastning folk kan bære. Han gikk da ut og sa han håpet kommunene selv ville få tilbake styringen på tiltakene.

– Vi ser alt for godt at tiltaksbyrden er for tung. At folk nå har levd lenge nok i en stengt by. Jeg er oppriktig bekymret for om Oslo nå nærmer seg et bristepunkt, sa han da.

Oslo har hatt sosial nedstenging i over tre måneder. Det har vært strenge begrensninger for barn og unge, folk har ikke kunnet gå på treningssenter eller på restaurant med venner.Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter