in

Anbefaler alle fra 65 år og oppover å ta en ny oppfriskningsdose

vaksine

De nye anbefalingene er basert på råd fra Folkehelseinstituttet som regjeringen nylig har mottatt.

For de fleste vil denne oppfriskingsdosen være en fjerde dose koronavaksine.

I april åpnet Folkehelseinstituttet (FHI) for at de som er 80 år eller eldre kan ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine.

– Folkehelseinstituttets vurdering er at vi åpner opp for at personer 80 år og eldre som har fått 3 doser og ikke har gjennomgått koronasykdom etter dette, kan få en ny oppfriskningsdose hvis de selv ønsker det, sa assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet, Geir Bukholm, tidligere i år.

Utover det ble de opprettholdes eksisterende anbefaling.

Nå går imidlertid regjeringen inn for at oppfriskingsdoser skal tilbys alle over 65.

«Vaksinasjon er fremdeles hjørnesteinen i regjeringens koronastrategi og beredskap, og Norge har nok tilgjengelig vaksine», heter det i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet. 

Vaksinasjon av gruppen fra 65 til og med 74 år starter så snart kommunene har kapasitet til å tilby dette, og med senest oppstart 1. oktober 2022.

Staten skal dekke kostnader til gjennomføring av vaksinasjonsprogrammet og kommunene kan benytte apotek eller private aktører til å gjennomføre vaksineringen dersom de finner dette hensiktsmessig.

I meldingen sier Helse- og omsorgsdepartementet at kommunene også må planlegge for å kunne tilby ny oppfriskningsdose til personer mellom 18-64 år med underliggende sykdommer.

«Pandemien er uforutsigbar, og kommunene må fortsatt være forberedt på at det kan komme endringer når det gjelder oppstart av vaksinasjon av disse gruppene og andre grupper», avslutter departementet meldingen med.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sju-åringens mistet begge beina etter foreldrene torturerte han – nå slipper foreldrene ut av fengsel etter å ha sont halve tiden

Faren ble bedt om å velge mellom babyen og forloveden under den traumatiske fødselen