Hjem Helse Ekspert: Slik forynger du huden med 10 år

Ekspert: Slik forynger du huden med 10 år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er mulig å forynge huden med ti år. I hvertfall om man skal tro den svenske overlegen Anders Hansen. Og hemmeligheten er ikke dyre hudkremer eller laserbehandlinger, men en metode som er mye snillere mot lommeboken.

Overlege Anders Hansen refererer i et innlegg i Svd Perfect Guide til en forskningsundersøkelse hvor om lag 20 personer i 60-årene gjennomgikk en spesiell behandling over tre måneder.

Etter testperioden ble prøver tatt fra «ikke solbelyst hud», som for eksempel baken, og analysert av forskere. Resultatene ble sammenlignet med lignende hudprøver tatt før behandlingen startet.

Forskerne analyserte hvor tykke forskjellige hudlag var, hvor mye kollagen (et protein som gir støtte i forskjellige typer vev) og mengden av mitokondrier, som er cellenes «energiverk», hudcellene inneholdt. «Dette er faktorer som påvirkes i huden når vi eldes», skriver Hansen.

Forskerne fant at testpersonenes hud hadde blitt hele ti år yngre i løpet av behandlingsperioden.

Så hva var denne magiske behandlingen?

Det var rett og slett fysisk aktivitet. Hansen skriver at de som gjennomgikk behandlingen deltok i fysisk aktivitet to ganger i uken. Det var ikke spesielt intens trening, men snarere 30 minutters sykling eller løping som fikk testpersonene til å svette og bli andpustne – men ikke helt utslitt.

LES OGSÅ: Ti fordeler ved å gå tur du kanskje ikke visste om

Ifølge Hansen, er det ingen hudpleieprodukter eller andre kosmetiske preparater som kan oppnå samme resultat. «Effekten på huden var på et nivå ingen kremer noensinne kan matche,» sier han.

Han understreker hvor viktig fysisk aktivitet er for hele kroppen vår, spesielt når vi blir eldre. Regelmessig bevegelse påvirker aldring, konsentrasjon, stressresistens og kreativitet.

Vi vet allerede at fysisk aktivitet påvirker hjertet og andre indre organer. Men også huden, som faktisk er et organ, styrkes av trening.

Det som oftest motiverer folk til å bevege seg er ikke nødvendigvis lengre levetid eller bedre helse, men effektene de ser i speilet. Så for de som ønsker en ny motivasjon for jogging:

«Løp mer – og forynge din hud», sier Hansen.

Hudlege Ellen Marmur er enig i at trening har positive effekter på huden.

«Vi fokuserer ofte på effektene trening har på hjertet, men alt som øker sirkulasjonen i kroppen hjelper også med å holde huden din sunn og frisk,» sier hun til WebMD.

Senere studier har også vist at spesifikk ansiktstrening kan få en person til å se yngre ut. Gjennom spesifikke øvelser kan ansiktsmusklene styrkes, noe som gjør at de blir fastere og gir et yngre utseende.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com