in

Andre som sliter med det samme uttrykker stor takknemlighet til fotballspilleren Ken Sema

skjermdump: Youtube

Den svenske fotballspilleren Ken Sema som spiller for Watford høster lovord på internett om dagen.

Vel presterte Ken Sema bra på banen og scoret nylig to mål i en kamp mot West Bromwich. Men det er intervjuet etter fotballkamp som har gitt mange mennesker fornyet selvtillit.

Den svenske midtbanespilleren scoret gikk bort til mikrofonen for å ta en prat med Watfords medieteam etter at han ble kåret til banens beste spiller i kampen. .


Ken Sema stammer, og dermed kan han noen ganger oppleve at det er vanskelig å si bestemte ord eller setninger.

Etter at intervjuet med Ken Sema ble spredt på sosiale medier er det mange som hyller svensken for å være en «rollemodell», og sier at hans opptreden vil oppmuntre flere som stammer til å våge å være mer selvsikker når de snakker.

Hva er en stamming?

Stamming er ufrivillig manglende flyt i språket og ujevn tale. Vanligvis viser stamming seg som repetisjoner av lyder, stavelser eller ord. NHI.no forklarer at stamming oppstår særlig først i en ytring og på første stavelse av et ord. 

Stamming følges ofte av øyeblinking, rykking i kjevene, og ufrivillige bevegelser av hodet eller andre kroppsdeler. Denne oppførselen er ofte et uttrykk for frustrasjon, og et forsøk på å redusere stammingen. Bevegelsene kan forverre pasientens forlegenhet og øke frykten for å snakke. 

Takker Ken Sema i sosiale medier

Mange mennesker på sosiale medier berømmet Sema for intervjuet der han stammet.

En Twitter-bruker skriver ifølge BBC: «Folk skjønner ikke hvor slitsomt det er å stamme. Sinnet ditt må jobbe i en utrolig hastighet for å finne de ordene som du ikke vil snuble i. Å gjøre det på et språk som ikke er morsmålet ditt er bare fantastisk.»

– Jeg stammer også. Dette er kjempebra. Vet hvem jeg heier på i mesterskapet resten av veien, sier en annen Twitter-bruker.

En kvinne som har en sønn som stammer forteller at hun bruker Kens intervju for å hjelpe sønnen.

– Flott intervju etter kampen. Ken er en absolutt helt og et forbilde for barn som sønnen min som elsker fotball og som stammer. Intervjuer som dette gir ham så mye selvtillit at han klarer å snakke helt fint og formidle synspunktet sitt – akkurat som Ken. Takk skal du ha, skriver kvinnen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Camilla Herrem har blitt mamma igjen : Deler herlig bilde og avslører navnet

faktura

Kvinne (20) ga nettbutikken dårlig omtale – fikk faktura som straff