in

Andremann i søskenflokken er mer rampete en førstemann

søsken

Du visste det kanskje allerede? Enten du er eldst eller yngst i søskenflokken, at barn nummer to er den mest rampete? Nå er det også bevist ved forskning.

Resultatene er oppsiktsvekkende. Barn født som nummer to har mye større sjanse for å havne i fengsel, de har mye større sjanse for å bli utvist fra skolen og de har mye større sjanse for å bli ungdomskriminell, sier Joseph Doyle. Han har forsket på barns plass i søskenflokken og hvordan de oppfører seg i løpet av barne- og ungdomsårene. det skriver nettsiden Practical Parenting.

Enda verre hvis andremann er en gutt

Joseph Doyle har studert tusenvis av familier i Danmark og i Amerika. Og det er ingen tvil, enten man bor i Skandinavia eller «over there», barn nummer to har en tendens til å være mye mer utfordrende enn barn nummer en.


søsken
Barn nummer to har en tendens til å være mye mer utfordrende enn barn nummer en. Foto: Pixabay

Og er barn nummer to i tillegg en gutt, oh boy, da har du som forelder virkelig noe å bryne deg på. For dersom andremann er en gutt, har han hele 20 – 40 prosent større sjanse for å bli irettesatt i skolen, enn sin eldre søsken. Og dette fører igjen til at vedkommende har større sjanse for å bli arrestert i løpet av ungdomsårene eller tidlig som voksen.

Får mindre oppmerksomhet

Og hvorfor det er sånn, har forskeren et klart svar på. Vi foreldre må ta vår del av skylden. Vi gir nemlig andremann mye mindre oppmerksomhet enn vi gir den førstefødte.

«Vi ser på forskjellene innen foreldrenes oppmerksomhet som en potensiell påvirkende faktor til den store avstanden mellom første- og andrefødte når det kommer til kriminalitet», sier Joseph Doyle.

Dårlige rollemodeller

Men det er ikke bare foreldrenes skyld. Det har også med barnas rollemodeller når de vokser opp å gjøre.

«Den førstefødte, har voksne rollemodeller», sier forskeren. «Mens andremann har en irrasjonell toåring som rollemodell, du vet, deres eldre søsken», sier han videre.

Med andre ord, din førstefødte kommer til å lære den yngste alle sine skitne triks. Greit å vite.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

elg

Bråstoppet da hun så elgens oppførsel – Det er så morsomt

regn

Våt mai i nord og vest – tørt i øst