Ingenting er mer forkastelig og motbydelig enn overgrep mot barn. Heldigvis finnes det historier hvor overgrepene har blitt avverget.

Anette Idestål, 32, fra Sverige bærer en slik historie. Hun var på vei til bilen sin da hun oppdaget en ni år gammel jente som var i ferd med å bli voldtatt av en mann. Hendelsen fant sted i den svenske byen Örebro.

Til Aftonbladet forteller Anette:

– Jeg gikk mot bilen da jeg hørte et skrik. Så ble det helt stille. Etter en liten stund hørte jeg skrikene igjen.

Anette forhindret overgrep. Foto: Privat

Anette gikk da inn i en nærliggende park hvor hun hørte skrikene fra. Hun fikk da øye på en mann som holdt et annet menneske på bakken. Men hun klarte ikke å se om det var en voksen eller et barn som lå på bakken.

– Jeg fikk øyekontakt med mannen, forteller Anette.

En selvfølgelighet å gripe inn

Mannen reiste seg og løp fra stedet da han oppdaget at han ble iakttatt. Anette gikk da bort til personen som lå på bakken og ble sjokkert da hun så at det var en liten jente.

Anette ringte politiet mens hun tok seg av den livredde jenta.

Anette avslutter intervjuet med Aftonbladet med noen ord som vi alle bør ta med oss:– Det var en selvfølgelighet å gripe inn. Slikt går man ikke i fra. 

Vi vet fra en rekke sosiale eksperimenter at det langt i fra er noen selvfølgelighet at forbipasserende griper inn når de ser noe mistenkelig. Del gjerne Anettes ord videre, hun reddet en liten jente fra å bli voldtatt ved å bry seg.