torsdag, januar 23, 2020
Nyheter Anita bakte småkaker da hun var sykemeldt. Den danske...

Anita bakte småkaker da hun var sykemeldt. Den danske kommunen mente at dette var bevis på at hun kunne jobbe mer

-

48-år gamle Anita Bang Degn var delvis sykemeldt fra jobben sin på grunn av ryggproblemer. Før forrige jul delte hun et bilde av noen småkaker på Facebook, det skulle få alvorlige konsekvenser

Kvinnen som bor og jobber i den danske kommunen Aalborg fikk nemlig kakebaksten sleng i fleisen (billedlig talt) da hun skulle på et oppfølgningsmøte med arbeidsgiveren sin.

Saksbehandleren hennes mente nemlig at dersom hun var i stand til å bake kaker, burde hun også være i stand til å jobbe mer.

Avisen.dk skrev at etter møtet med kommunen, gikk Anita fra 12 arbeidstimer i uken, til 16 timers arbeid pr uke. Til avisen.dk forteller Anita:

– Den eneste begrunnelsen deres var at de hadde sett bilder av småkakene på Facebook, og derfor mente at jeg burde ha kapasitet til å jobbe mer.

Foto: Facebook

Siden denne saken kom opp i desember 2016 har ting endret seg for Anita. Saken har fått stor oppmerksomhet i media og har også skapt politisk debatt. Aalborgs borgermester Troels Lund Poulsen har beklaget hele saken, og Anita har nå blitt tilbudt en fleksibel jobb av kommunen.

– Vi skal ikke være oppsøkende på Facebook på den måte. Selvfølgelig er det greit å bake litt kaker på fritiden, sa Jesper Dahlgaard, saksbehandlerens overordnede,  til Tv2Nord i desember.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...

Jenta som skrev «Fuck cancer» over ansiktet, er nå død

Kathryn Cartwright falt ut av rullestolen og slo seg kraftig i ansiktet. Da tok hun en selfie der hun hadde skrevet "Fuck cancer" over...