Hjem Kjendisnytt Anita Hegerland i sorg: – «Himmelen har fått sin vakreste stjerne»

Anita Hegerland i sorg: – «Himmelen har fått sin vakreste stjerne»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Anita Hegerland var Norges første millionselgende artist. Hun var bare 10 år da hun som barnestjerne ble enormt populær langt utenfor Norges grenser. Nå er hun i sorg over tapet av sin kjære mor.

På 1960-tallet og 1970-tallet visste «alle» hvem Anita Hegerland var. Ikke bare i Norge. Spesielt i Tyskland tok det fullstendig av. Som tiåring i 1971 var hun med på singelen «Schön ist es auf der Welt zu sein» sammen med den populære tyske sangeren Roy Black. Tyskerne elsket låta og Anita. To millioner eksemplarer ble solgt av den første singelen, og mer skulle det bli.

Anita var barnestjernen som deltok på de største tv-showene i Tyskland. Hun opprådde på store scener og selv den dag i dag er Anita Hegerland et stort navn hos tyskerne. I 2018 var det faktisk bare tre artister som fikk mer omtale enn henne i Tyskland. Dette ifølge Bauer Media.

– Anita er en fantastisk dame. Hun har kun ett problem: Hun har et for stort hjerte. Det gjør at hun prioriterer alle andre, fremfor det som gjelder henne selv. Det norske folk tenker på henne som barnestjerne, men hennes standing i Tyskland er større enn mange er klar over, har Per Sandberg sagt til Budstikka.

I sorg

Nå er Hegerland i sorg, noe hun forteller om på Facebook.

I et lengre innlegg på Facebook forteller hun om tapet av moren.

«Himmelen har fått sin vakreste stjerne⭐️💥 Idag dro du fredfullt opp til Gud kjære mamma❤️😭 Du er så inderlig vond å miste. Men nå unnet jeg deg så hvile. Kroppen din var utslitt etter mange år med sykdom😭

Du har vært mitt ALT❤️ Jeg er så takknemlig og glad for at du har vært min gode, snille og vakre mamma💫🌹Jeg har så uendelig mye å takke deg for.», skriver hun innledningsvis.

Videre forteller Anita om morens mange gode egenskaper. Hun var tydeligvis en ekte kunstner og god til håndarbeid.

«Du var en ekte kunstner. Fantastisk flink til å tegne og male. Og som din mamma skrev du også dikt og sangtekster. Du designet og sydde dine egne klær, og etterhvert alle mine scenekostymer som liten. Og du sydde, strikket og heklet flere av klærne til oss barna dine og til deg selv og pappa.

Du hadde så sansen. Du var alltid så typete. Du likte å skape noe nytt, og du hadde en egen teft og øye for det som var orginalt og unikt. Kule hatter som matchet antrekkene, lekre detaljer.

Ofte var du forut for din tid, og så trender og moter lenge før andre.
Mamma du hadde alltid stil og eleganse, akkurat som din kjære mor.
Du skilte alltid mellom penklær og bruksklær. Passet alltid så godt på tingene dine.»

Foto: Anita Hegerland / Facebook

Du kunne også vært en oppfinner. Du var så smart, klok og hadde en sjelden teft i alle situasjoner, og elsket å finne opp og skape nye ting. Du var så idérik. Du så alltid helheten i alt. Du var effektiv, ryddig og kjapp. Og du var morsom. Du smilte ofte ditt vakre og lune smil.

I innlegget skriver Anita om oppveksten og barndommen til moren.

Du ble født i Sandefjord 24 januar i 1941. Yngst av seks søsken. Du vokste opp i en god og trygg familie. Du forgudet dine foreldre Ragna og Petter. De skapte et harmonisk og godt hjem for dere. Din far var brannformann i Sandefjord og var en modig mann som hjalp mange mennesker å flykte over til Sverige under krigen.
Han ble også hedret da han reddet livet til en liten gutt i en brann.

Din mor Ragna var en fantastisk husmor og lagde den beste maten og hjemmebakst. Jeg elsket også mor, og har så mange gode minner sammen med henne. Hun likte å synge og spille gitar. Hjemme hos dere var det sang og musikk bestandig med deg og dine søsken.

Du hadde en flott sangstemme kjære mamma, og du holdt på å bli oppdaget selv som liten. På vei til NRK der du skulle synge på radioen, måtte du snu og reise hjem igjen, da din far ble syk.

Skjebnen ville det slik at jeg din eldste datter skulle få en sangkarriere istedenfor. Og det ble eventyrlig.
Du var med meg på alle reiser. Jeg kunne jo ikke reise alene. Først i Norge og Skandinavia. Så i Tyskland og Europa.
Store TV-show, turnéer i Europa i de største hallene og filminnspillinger.

Moren til Anita Hegerland var glad i å reise. Noe Anita forteller videre om.

Du elsket alt det spennende som skjedde, og det ble mange, flotte reiseopplevelser. For mye å skrive om.

Mamma var også en av Norges første, kvinnelige managere i 1969, da hun kun 28 år gammel ble min første manager i musikkarrieren min, i en mannsdominert bransje den gangen. Hun ordnet alt det praktiske og forhandlet alle kontrakter i både Norge og Sverige. Etterhvert også i Tyskland og Østerrike. Måtte lære seg flere språk. Uredd gikk hun på oppgavene med glans👏🎶

Foto: Anita Hegerland / Facebook

Og ikke minst forteller hun om hvor mye barna betydde for moren, og om karriereveien hennes.

Du giftet deg med pappa Osvald og fikk tre barn og var hjemmeværende husmor i alle år mens vi var små og gikk på skole. Du forgudet oss barna og var så stolt av oss. Du skapte et godt og trygt hjem. Alltid sto det hjemmelaget, nydelig middag på bordet. Ofte var det deilige kaker, hjemmelaget syltetøy, saft og gelé. Desverre ble det 25 turbulente år med pappa. Etterhvert ble dere skilt.

Det var aldri kjedelig der du var mamma❤️ Du var også en sjeldent god selger og du elsket å jobbe med klær og design. Du var helt rå på å sette sammen lekre antrekk til folk.
Du startet i klesbutikken «Lupus» i Hegdehaugsveien i Oslo, og slo raskt alle tidlige salgsrekorder. Den mest imponerende historien er da en kunde kom inn for å spørre om prisen på en bukse i vinduet, og ender opp med å kjøpe 48 plagg, dvs 8 bæreposer!😱 Hun måtte bestille taxi for å komme seg hjem, og du fikk en ny, storfornøyd kunde i butikken som kom tilbake gang etter gang👏😍

Så ble du headhuntet til sjefsstilling i H&M der du jobbet i noen år. De var så lei seg da du sluttet. Vår beste selger sa de om deg.
Så ble du agent i Norge for det franske klesmerket Saint James i 25 år, og fikk over 80 butikker i Norge som fornøyde kunder. Du reiste masse, land og strand rundt. Et par ganger hadde du med deg din kjære søster Rangvay, og dere hadde det moro sammen på tur❤️😂

Du startet også etterhvert «Donna», din egen lekre klesbutikk for dame i gågaten i Sandefjord. Der holdt du på i 20 år, og hadde hundrevis av storfornøyde kunder fra hele Norge.
Ja, noen kom med fly fra Tromsø.

Samtidig reiste du rundt med klesagenturet ditt. Hvordan du fikk tid til alt er imponerende. Og konfeksjonsposene var tunge og mange, som skulle ut og inn av bilen din. Etterhvert fikk du problemer med ryggsmerter og måtte trappe ned på jobbingen en periode.

Bodde sammen i England

Anita bodde en periode i England, og da kom selvfølgelig mamma flyttende etter.

Da jeg flyttet sammen med Mike Oldfield i England kom du over og bodde hos oss i to år og hjalp meg å passe Greta og Noah. Det ble to uforglemmelige år sammen i England og du storkoste deg. Sammen med oss reiste du på eksotiske ferier og ferierte på mange karibiske øyer. Endelig fikk du også oppfylt drømmen din om å komme til Amerika. Der bodde du bla på eksklusive og legendariske Beverly Hills hotel, en drøm.

På en av dine turer til Paris der du handlet inn klærne til butikken din, traff du Torbjørn på en kafé. Dere ble raskt et par og flyttet sammen.
Du giftet deg igjen og sammen fikk dere over 30 fantastiske og lykkelige år sammen i Bærum og på Hurumlandet. Dere har vært på mange, flotte reiser sammen, og har mange fine minner og herlige og morsomme opplevelser. Dere var på utallige turer i Spania, Italia, Tyskland, Menorca, Mallorca. Dere besøkte Kina.

Den siste flotte reisen dere hadde, var på Hotel Ritz i London da dere feiret 20 års bryllupsdag for noen år siden.
Torbjørn har vært din store støtte og beste venn og ektefelle helt til din siste pust idag kjære mamma❤️ Han har også vært en god og snill stefar i alle år.

For ca 25 år siden fikk du din største utfordring i livet mamma. Da ble du alvorlig syk med brystkreft som holdt på å koste deg livet. Etter 65 behandlinger kom du deg utrolig nok gjennom dette også, uten tilbakefall av kreften. Men den tappet deg for mange krefter og du var så utrolig tapper og sterk i den tiden😱😭 Etterhvert begynte du å få senskader fra kreften desverre, og måtte slutte helt å jobbe. Det likte du dårlig. Da begynte du å trene og danse. Det ga deg mye glede i flere år. Du ga deg aldri.

Renate flyttet ut til dere i Hurum og ble en god hjelp og støtte når sykdommen din etterhvert ble for stor❤️😢
Jeg kunne skrevet så masse flott om deg kjære mamma❤️

Du hadde en sjelden STYRKE. En imponerende dragestyrke. Du ga deg aldri. Den styrken har du gitt videre til oss, og den skal vi ta med oss videre.
Du var så utrolig stolt av dine barnebarn og etterhvert kom det også skjønne oldebarn.

Du var en så vanvittig stor inspirasjon i livet mitt og mange andres. Du vil fortsette å inspirere oss videre🙏
Oppgaven din på jorden er ferdig nå kjære mamma.

Nå hviler du i det vakre og mektige lyset du dro i idag💫 Det lyset som fylte rommet med en guddommelig kraft og intensitet idag. Det var så sterkt😱❤️ Vi møtes igjen🌹
Du var en hederskvinne Thurid Hegerland Hansen.

Hvil i det vakreste gledeslys, fred og kjærlighet❤️ Det har du så fortjent❤️Du vil bli sårt savnet😢

Jeg elsker dette bildet av deg og din kjære mor Ragna. Det tok jeg av dere i 1978, så her er du 37 år og mor 77 år🌹❤️🌹
Bildet av deg og meg er fra Høyjord i Vestfold i 1969.»

Foto: Anita Hegerland / Facebook
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com